Pripremamo se za mobilnost

U očekivanju mobilnosti polaznici i njihovi pratitelji prolaze jezične, pedagoške i kulturološke pripreme. U subotu 15.02.2014. održane su kulturološke pripreme. Tvrtka Martello training s sjedištem u Dublinu i predstavljena direktorom Emirom Stranjkom, te gospođom Gabrijelom Mofardin upoznali su nas sa Irskom kulturom, prošlošću, nekim geografskim osobitostima.

Saznali smo puno korisnih informacija o tome koje su kulturološke razlike između nas i Iraca, te kako se prilagoditi životu i radu u 17 dana koliko će mobilnost trajati.

Primjerice saznali smo da se autobus zaustavlja dizanjem ruke jer inače ne staje na stanici, da Vas Irci često ponude i onim čega nemaju, pa treba sačekati da Vas tri puta ponude prije nego prihvatite, da su cijene veće u trgovinama s parnim brojevima,…

Na kraju priprema svi sudionici kratko su putem Skypa razgovarali s predstavnikom našeg partnera Your International Traninga gospodinom Paulom Quinnom, kako bi se upoznali. Sudionici su imali prilike reći partneru što bi točno željeli naučiti za vrijeme svoje prakse.

LEONARDO DA VINCI PROJEKT MOBILNOSTI ELEKTROTEHNIČKE I PROMETNE ŠKOLE OSIJEK

UČENJE KROZ RAD

2013-1-HR1-LEO01-03149

Sredstva za strukovnu praksu u inozemstvu u okvirima projekata cjeloživotnog učenja Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek je odobrila AMPEU na Natječaju za 2013. Podrobnije na www.mobilnost.hr

 

About the Author: ZGetos