Elektroničar

Elektroničar obavlja poslove proizvodnje i održavanja elektroničkih sklopova i uređaja. Osnovni poslovi se odnose na izradu elektroničkih sklopova i tiskanih ploča, montiranje složenih elektroničkih uređaja, kontrolu proizvoda prema uputama i propisima, obavljanje poslova održavanja elektroničkih uređaja i uporabu aplikacijskih računalnih programa u projektiranju i konstrukciji elektroničkih sklopova.

Elektroničar za računalstvo servisira i održava računalnu opremu, provjerava ispravnost računalnih komponenata, rad računala i računalnih mreža, montira računala, prateće komponente i instalira programske potpore, umnaža podatke na medije za pohranjivanje i arhiviranje tehničke dokumentacije, servisira i poslužuje računalne sustave. Elektroničar za audio i video tehniku provjerava ispravnost komponenata audio i video uređaja, servisira i održava audio i video uređaje te vodi skladišta komponenata i uređaja u servisima audio i video opreme. Elektroničar za automatiku provjerava ispravnost mjerno-regulacijskih komponenata, montira, servisira i održava uređaje i sustave za upravljanje i vođenje procesa te vodi skladišta komponenata i uređaja u servisima i pogonima s mjerno-regulacijskom opremom.

Za obavljanje poslova ovog zanimanja važno je imati dobar vid i sluh, sposobnost razlikovanja boja te razvijenu spretnost ruku i prstiju.

Prilozi

About the Author: robimarko