Europski tjedan mobilnosti 2017.

U sklopu  EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI – najvećeg događaja posvećenog održivom urbanom prometu koji se od 2002. godine održava svake godine od 16. do 22. rujna – pozivamo vas da se pridružite obilježavanju ovoga tjedna 22. rujna 2017.
Svako izdanje Europskog tjedna mobilnosti posvećeno je određenoj temi iz područja održive mobilnosti, a ovogodišnja je tema  “ekološka, zajednička i inteligentna mobilnost” uz slogan “Dijeljenje te vodi dalje” (“Sharing gets you further”). 
Naša će škola aktivno sudjelovati izlažući solarni automobil i predstavljajući projekt Soela od 9.00 do 12.00 u Školskoj ulici u Osijeku.
U poslijepodnevnim satima na istoj se lokaciji organizira i biciklijada koju grad Osijek organizira u sklopu projekta Informacijskog centra Europe Direct Osijek koji djeluje pri Regionalnoj razvojnoj agenciji Slavonije i Baranje.
Kako smo u poslijepodnevnoj smjeni, ne možemo se u velikom broju pridružiti biciklijadi, no pozivamo sve one koji to mogu da sudjeluju i na taj način ukažu na probleme i zagađenje  koje donosi prometovanje vozila na fosilna goriva.

About the Author: Daliborka Pavošević