Maskenbal 2017.

Maskenbal 2017. završio je, a u nastavku pročitajte kako smo se zabavili .

I ove smo se godine odlučili organizirati školski maskenbal na Pokladni utorak. Školom su šetali likovi iz mitologije, životinjskog i biljnog svijeta, književnosti i filmske umjetnosti. Nastavnice i nastavnici predavali su pod maskama, smijali smo se i glumili, odmaknuli se od svakodnevice i uživali u drugačijem danu.

Odlučili smo i nagraditi najbolje maske. Svi su mogli glasati za najbolju masku, a konačni je poredak bio spoj glasova publike i žirija. Podudarali su se, što govori o uvjerljivosti vaših maski 🙂

Najboljim maskama današnjeg maskenbala proglašeni su:

U kategoriji skupna maska/razred 1. mjesto dijele Štrumpfovi (1eT1s razrednicom Jasnom Turković) i Političarke i političari (3eT3 s razrednicom Gordanom Ostrunić).

U kategoriji pojedinačnih maski 1. mjesto osvojio je Mateo Anđan iz 3eT4 kao časna sestra, 2. mjesto Karlo Birtić iz 1e1 kao trudnica i 3. mjesto Mario Horvat iz 4eT1 kao vojnik specijalne postrojbe.

U kategoriji književnih i filmskih likova 1. mjesto osvojio je Ivan Lubina iz 3eT4 kao gusar Barbarossa iz filma Pirati s Kariba, 2. mjesto pripalo je Heleni Hržici iz 4eT1 za masku Wednesday Adams iz filma Obitelj Adams, a 3. mjesto osvojila je Ivana Lucić iz 1eT2 kao Harley Quinn iz filma Suicide Squad.

Najbolje maskirana profesorica bila je, tradicionalno, Sandra Matijević koja se ovaj put maskirala u babu iz Hrvackog.

Sve su nagrađene maske dobile nagradeknjige koje su također bile maskirane, a pobjedničke maske birale su svoju prema natuknici na omotu. Nadamo se da će uživati u čitanju 🙂

Pohvaljujemo sve maske, osobito ostatak ekipe iz Suicide Squada – Jokera, Kostura, Jigsawke (da ste se prijavili kao skupna maska, bili biste uvjerljivi pobjednici!), čovjeka u pidžami, a i sve one koji su se maskirali, ali se nisu prijavili za izbor najbolje maske. Bilo nam je zabavno i veselo, a za sljedeću godinu očekujemo još više maski i dobrog raspoloženja!

Galeriju fotografija koju je majstorski kreirao Vedran Petrač iz 3eT3 možete pogledati na Facebook stranici školske knjižnice.

About the Author: Daliborka Pavošević