Phys-Me radionice za nastavnike

U okviru projekta Phys-Me  u Pečuhu u  školskom centru Valeria Koch 23. i 24. kolovoza 2017. godine održane su radionice za nastavnike svih partnerskih škola uključenih u projekt. Radionicama su prisustvovali članovi projektnog tima iz Osijeka, Đakova i Pečuha, a iz naše škole bili su to ravnatelj Antun Kovačić te nastavnici fizike Andrej Mijaćank i Snježana Švelec.

Prvoga dana kolege iz Pečuha Dr. János Péter Szász Ph.D. and Dr. Markovics Ákos Ph.D. pripremili su radionicu pod nazivom „Magični sati fizike“, a u čemu je bila magija možete vidjeti na priloženim fotografijama. Drugoga dana radionica se odnosila na primjenu smartphonea i tableta u provođenju fizikalnih eksperimenata.

Osim fizikalnih radionica nastavnici su radili na razvijanju kurikuluma i podjeli radnih zadataka u okviru pojedinih faza projekta.

Radionice su protekle u dobrom raspoloženju i sudjelovanju svih sudionika. Neki eksperimenti bili su nam novi, neki drugi već dobro poznati, a neki su izazvali buru smijeha i pokazali kako je suradnja i komunikacija zaista najveći doprinos ovakvih susreta. Posjetili smo i Zsolnay centar u kojem kolege Szasz i Markovics održavaju interaktivne radionice iz fizike za posjetitelje te osim toga pogledali izložbu Zsolnay porculana.

Veselimo se novom susretu u Mađarskoj  21.9.2017. kada će biti održan Kick-off meeting i predstavljanje projekta medijima i javnosti.

 

About the Author: ZGetos