Skills 4 Mobility -Ready 4 Mobility “

Od 14 -20.11.2018. ravnatelj Antun Kovačić  sudjelovaoje u studijskom posjetu u okviru aktivnosti transnacionalne suradnje „ Skills 4 Mobility -Ready 4 Mobility “. Studijski je posjet organizirala Rumunjska nacionalna agencija.

Tijekom studijskog posjeta zajedno sa sudionicima iz Portugala, Italije, Švedske, Njemačke i Rumunjske upoznali smo rumunjski obrazovni sustav kao i iskustva njihovih škola u provedbi  Erasmus+ projekata u području mobilnosti nastavnika i učenika. Obišli smo i škole u Temišvaru kao primjere dobre prakse mobilnosti, ali i suradnje s lokalnim tvrtkama koje omogućavaju učenicima učenje na radnom mjestu i razvijanje vještina za tržište rada. Posjetili smo tvrtku Kimball electronics koja nam je pokazala postupak proizvodnje elektroničkih uređaja, ali i podijelila iskustvo uvođenja novih djelatnika u rad. Tvrtka veliku pažnju posvećuje školovanju novih djelatnika i razvijanju novim vještinama potrebnim za obavljanje radnih zadataka.

Ujedno smo sa sudionicima iz navedenih zemalja izmijenili iskustva u mobilnostima te prenijeli svoje iskustvo provedbe projekata.

Ravnatelj Kovačić uspostavio je kontakt s mogućim partnerima iz Portugala, Italije i Rumunjske koji imaju mogućnost primanja, ali i slanja učenika i nastavnika na mobilnosti.

 

About the Author: Daliborka Pavošević