10 razloga zašto upisati Elektrotehničku i prometnu školu Osijek

1. Ekološka škola

Solarna elektrana  – na krovu naše škole smještena je fotonaponska električna centrala snage 30 kW na kojoj učenici mogu pratiti podatke o trenutnoj proizvodnji električne energije, mjesečnim prosjecima, zaradi, utjecaju na okoliš i ostale podatke.

Solarni automobil izašao iz naše radionice postao je prava atrakcija u gradu i široj okolini. Izrađujući ga učenici su stekli dragocjena znanja iz novih tehnologija.

Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo naziv je velikog projekta koji je imao za cilj unaprijediti ljudske i materijalne kapacitete strukovnih škola u regiji s ciljem obučavanja o obnovljivim izvorima energije, korištenjem pristupa usmjerenog na učenika. Svrha je projekta unaprijediti zapošljivost učenika strukovnih škola i povećati prilagodljivost regionalne radne snage kroz obučavanje o obnovljivim izvorima energije.

2. Atraktivna zanimanja

Nudimo četiri programa četverogodišnjih zanimanja iz područja elektrotehnike: elektrotehničar, tehničar za računalstvo, tehničar za mehatroniku i tehničar za elektroniku. Svi programi, osim korisnih praktičnih znanja i vještina, daju učenicima znanja potrebna za polaganje državne mature i nastavak školovanja na tehničkim i srodnim fakultetima.

Iz područja prometa, učenici se mogu odlučiti za četverogodišnji program tehničar cestovnog prometa ili vrlo atraktivan trogodišnji program vozač motornih vozila tijekom kojega se učenici osposobljavaju za upravljanje teretnim vozilom odnosno dobivaju vozačku dozvolu C kategorije. Trogodišnji programi iz područja elektrotehnike su elektromonter i elektroničar koji su tražena zanimanja posebno u zemljama Europske Unije. Posebnu ponudu čini obrazovanje odraslih u sklopu kojega se provode programi prekvalifikacija i za sva gore navedena zanimanja, ali i neka druga: vozač/ica tramvaja, elektromehaničar/ka, instruktor/ica vožnje, monter/ka fotonaponskih sustava.

3. Direktan upis

Elektrotehnički fakultet iz Osijeka ukazuje nam već niz godina posebnu čast i povjerenje time što svake godine pet najboljih učenika iz naše škole ima mogućnost izravnog upisa na sveučilišni preddiplomski studij elektrotehnike i sveučilišni preddipolmski studij računarstva.

4. Vrhunska oprema

Zato što imamo odlično opremljene učionice i specijalizirane kabinete te svu potrebnu opremu (računalne učionice, solarni laboratorij, kamion za učenje vožnje, simulator vožnje. . . )

5. Stručni tim

O više od 650 učenika koji pohađaju našu školu svakodnevno brine i svoje usluge nudi tim ljudi čiji je osnovni zadatak sigurnost, dobrobit, obrazovanje i odgoj djece: ravnatelj, pedagoginja, psihologinja, stručna služba (voditelji nastave i stručne prakse), nastavnici, tajništvo, knjižničarka,  djelatnici održavanja.  Svi članovi Nastavničkog vijeća prolaze kroz programe edukacije i stručnog usavršavanja tijekom školske godine.

6. Inovativnost

Kroz svakodnevni nastavni rad, ali i izvannastavne aktivnosti, radioničke vježbe, mentorstva u izradi završnoga rada, trudimo se poticati razmišljanje i djelovanje učenika izvan zadanih okvira. Rezultati takvoga rada prepoznati su i nagrađeni na izložbama i natjecanjima mladih inovatora: SOELA – solarni električni auto, Smart labirint, Solarni tragač, Signalizacija u prometu, Signalizacija biciklističkog prijelaza na raskrižju.

7. Društvena odgovornost

Naša škola potiče društveno odgovorno ponašanje kroz aktivnosti CRVENOGA KRIŽA, sustavno već dugi niz godina (dobrovoljno darivanje krvi, sakupljanje odjeće i hrane potrebitima, sudjelovanje na natjecanjima volontera), te uz Volonterski klub EMŠA koji sudjeluje u mnogim akcijama (Pokreni sebe – promijeni svijet, Sretno drvo, Odjeni me…)

8. Uspjesi na natjecanjima

Uz pomoć naših profesora mentora učenici ostvaruju zapažene rezultate na natjecanjima znanja i vještina u svim općeobrazovnim i stručnim predmetima. Sportski klub KUNE niže uspjehe u gotovo svim sportovima. Samo u svibnju 2014. osvojili su na državnim natjecanjima dva prva, drugo, treće i šesto mjesto.

9. Međunarodna suradnja

Kroz različite projekte učenici imaju priliku upoznati se s vršnjacima iz drugih zemalja i s njima surađivati. Kao nositelji projekta Jedinstvo u različitosti pružila nam se mogućnost suradnje sa školom u Mađarskoj, a u sklopu projekta mobilnosti Učenje kroz rad naši su učenici dobili priliku ljetnu praksu provesti u Irskoj.

10. Sportska dvorana

Elektrotehnička i prometna škola Osijek jedna je od rijetkih koja ima vlastitu sportsku dvoranu i smještena je uz Srednjoškolsko igralište što pruža optimalne uvjete za kvalitetan rad na tjelesnoj aktivnosti učenika. Rezultati toga rada vidljivi su i u sportskim uspjesima.