Aktiv fizika-matematika

Matematika i fizika su u Elektrotehničkoj i prometnoj školi vrlo važni te omiljeni predmeti jer se stečena znanja svakodnevno prenose i koriste u stručnim predmetima naše strukovne škole.

Možemo li to nekako i mjeriti ? Da, naši učenici svake godine odlaze na razna županijska i državna natjecanja te osvajaju zapažene rezultate.

Ispite državne mature, osnovnu i višu razinu, najčešće rješavaju s lakoćom. Naravno, iza svega stoje pripreme i kontinuirani rad od samog početka školovanja, tj. upisa u prvi razred.

Učenici koji se odluče pohađati trogodišnji smjer, te nakon toga dodatno završiti i četvrti razred, nastavno gradivo matematike i fizike također svladavaju u predviđenom roku.

Profesori aktiva matematike i fizike pokušavaju učenicima nastavu približiti na zanimljiv i koristan način, kroz društvene igre, razne sportske i eko radionice. Od ove je školske godine aktiv pokrenuo i prijavu na Laboratorij slave –natjecanje u izlaganju znanstvenih tema koje  mladim znanstvenicima i studentima prirodoznanstvenih i tehničkih fakulteta pruža mogućnost za komunikaciju i popularizaciju znanosti. Naš je učenik Mato Škorić iz 4eT2 postigao visoko 4. mjesto!

Kako škola ima opremljen laboratorij u kojem se provodi nastava fizike, učenici mogu kroz razne pokuse sami doći do zanimljivih zaključaka i spoznaja.

Učenici naše škole izrastaju u mlade, obrazovane ljude, s izrazitim smislom za samostalno i logičko razmišljanje.
Nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja sposobni su odabrati i završiti bilo koji fakultet (tehnički ili neki drugi), te svojim kvalitetama biti kompetentni za tržište rada. A mi nastavljamo truditi se i približavati učenicima čudesan svijet matematike i fizike, potaknuti njihovim uspjesima i  vodeći se riječima A. Einsteina:

“Ja sam dovoljno umjetnik da mogu slobodno crtati po svojoj mašti. Mašta je važnija od znanja. Znanje je ograničeno. Mašta okružuje svijet.” Albert Einstein

About the Author: ZGetos