Mladi za mlade

Povodom manifestacije „Hrvatska volontira“  učenici članovi volonterskog kluba naše škole posjetili su mlade, štićenike Doma za odgoj djece i mladeži na Vinkovačkoj 61 u Osijeku.

Volontersku akciju nazvali smo „Mladi za mlade“. Želja nam je bila upoznati mlade ljude koji imaju poteškoće u ponašanju, družiti se s njima, razmijeniti mladenačka iskustva i pokazati im da nisu sami.  Prvi dan našega druženja, 18. 5.2015., imali smo zajedničku radnu akciju – nosili smo granje i pri tome zaprljali ruke. Nije važno, bilo je super. Proveli smo se hodnicima Doma, sobama, zajedničkim prostorijama, upoznali odgajatelje i vidjeli kako mladi tamo žive.

Drugi dan je bio još bolji. U utorak, 19. 5. 2015. skupili smo nogometnu ekipu i krenuli put Doma. Mladi nogometaši iz Doma su jedva dočekali da dođemo i da započne nogometni turnir. Bilo je neriješeno skoro do kraja. Na koncu su pobijedili učenici naše škole rezultatom 4:3, ali to nije najvažnije. Odgajatelji su dobro rekli da smo puno napravili samim time što smo došli i proveli dio vremena s njima. Učenice 4pT razreda, naše maturantice Irena; Iva i Doris napravile su lijepi plakat sa životnim porukama. Neka im ostane kao podsjetnik i poticaj da izaberu ono što je dobro.

Sve u svemu, jedno lijepo iskustvo.

Učenici koji su sudjelovali u ovoj akciji zajedno s prof. Krunoslavom Lukač su: Pružinac Ivan i Pružinac Stjepan, Dvorski Oliver, Budija Sven, Iva Horvat, Veočić Luka, Poznić Luka, Živković Dino, Brkić Ivan. Ovim putem ih pohvaljujemo.

About the Author: ZGetos