Nove knjige i stručna literatura u knjižnici

I ove smo godine na Sajmu knjiga i učila Interliber nabavili novu literaturu za školsku knjižnicu i time obnovili školski fond.

Nabavljena je literatura  s područja pedagogije i psihologije, a namijenjena je  nastavnicama i nastavnicima kako bi se stručno usavršavali u sve zahtjevnijim odgojno-obrazovnim iskušenjima. Među prinovljenim naslovima izdvajamo knjigu Diferencirana nastava u inkluzivnoj školi – procjena, poučavanje i vrednovanje uspješnosti učenika s teškoćama Đurđice Ivančić koja će biti posebno zanimljiva onima koji u razredu imaju učenike s teškoćama.  Tu je i nekoliko naslova usmjerenih na poboljšanje nastavnog procesa. Riječ je o naslovima svjetskih i domaćih autora. Nabavili smo i najnoviji Priručnik za polaganje stručnog ispita Svjetlane Gavranić koji će pomoći novim generacijama nastavnica i nastavnika koje tek čeka ovakva vrsta procjene 

Dio je nabavljene literature beletristika, čime ćemo obradovati redovni korisnički kružok knjižnice. Osigurajte si novu knjigu za hladne vikende u kojima odmarate od školskih obveza, bez obzira na kojem se mjestu u razredu nalazili. Između devet novih naslova koji su pomno birani na Interliberu kako bi zadovoljili šarolike ukuse članova školske knjižnice pronađite nešto prema preporuci ili jednostavno skočite u novu knjigu, novi izazov, i promijenite vlastitu stvarnost barem na trenutak. Provjereno pomaže.

Popis nabavljene literature nalazi se u dva privitka pri dnu ovog teksta-radi preglednosti literatura je tematski podijeljena kako biste mogli lakše pronaći ono što vas zanima. O svakom naslovu možete pročitati osnovne podatke i tako procijeniti koliko vam je zanimljiva. Ispod opisa pojedinog naslova navedena je i poveznica s koje su podatci preuzeti.

Treći popis sadrži naslove stručne psihologijske literature kojeg je sastavila školska psihologinja prof. Darija Novoselović. Riječ je o naslovima koje možete posuditi, pročitati i procijeniti mogu li vam koristiti u nastavi, razredništvu ili osobnom napretku. Psihologinja preporučuje naslov UČIMO ZAJEDNO: Priručnik za pomoćnike u nastavi za rad s djecom s teškoćama u razvoju za kojeg kaže da je jako koristan za sve nastavnike koji se žele pobliže upoznati s prirodom teškoća u razvoju.

Želim vam ugodno čitanje (za one koji duže nisu posjetili knjižnicu – još uvijek je na istom mjestu i trenutno je u predblagdanskom duhu! Nemojte propustiti pratiti stranicu knjižnice i na društvenoj mreži Facebook!)

Vaša knjižničarka

Nabava Interliber 2015 stručna pedagoško-psihološka literatura

Nabava Interliber 2015 beletristikaelpros.net/…

/POPIS-PSIHOLOGIJSKE-LITERATURE-DOSTUPNE-KOD-PSIHOLOGA.docx

About the Author: Daliborka Pavošević