Predstavljanje EU projekta u sklopu programa ERASMUS + Ključna aktivnost 1: Mobilnost u svrhu učenja za pojedince – „UČIM, POUČAVAM, RADIM“

Elektrotehnička i prometna škola Osijek 9. 6. 2015. organizirala je prezentaciju na kojoj su sudjelovali predstavnici Martello Traininga, partnerske organizacije iz Republike Irske, ali i predstavnici drugih škola uspješnih u izradi i provedbi EU projekta.

Ravnatelj škole Antun Kovačić, dipl. ing. predstavio je rezultate projekta „Učim, poučavam, radim“ u programu ERASMUS+ (mobilnost učenika – Dublin, Irska i nastavnika, UK) i mogućnost suradnje na pripremi i provođenju projekata cjeloživotnog učenja. Svoja su iskustva u projektu iznijeli sudionici projekta, učenici i nastavnici, živom riječju i prikazivanjem filmova (Naš put u Irsku i Engleska) snimljenih na terenu za vrijeme projekta.

Primjere dobre prakse predstavile su Srednja škola Dalj i Strojarska tehnička škola Osijek, a partnersku organizaciju Martello Training Ltd Emir Stranjak.

Elektrotehnička i prometna škola Osijek u 2013./2014. provela je projekt „Učenje kroz rad“ kojim je na stručnu praksu Dublin u Irskoj poslala 15 učenika. Projekt je financiran sredstvima koje je odobrila Agencija za mobilnost i programe Europske unije kroz program Leonardo da Vinci – aktivnost IVT

U 2014./2015. kroz projekt „ Učim, radim, poučavam“ stručnu praksu u Dublinu odradilo je 18 učenika. Kroz isti projekt 10 nastavnika Elektrotehničke i prometne škole Osijek bilo je na stručnom usavršavanju u Velikoj Britaniji. Projekt je također financirala Agencija za mobilnost i programe Europske unije kroz novi program Erasmus + .

Gost nam je bio naš partner Martello Training Ltd. Martello Training Ltd. koji je lociran u Dublinu, gradu koji je centar za mnoge europske multinacionalne tvrtke.

Sve informacije vezane za programe cjeloživotnog učenja možete pronaći na stranicama Agencije za mobilnost i programe EU http://www.mobilnost.hr/

 

About the Author: Daliborka Pavošević