Strani jezici

Engleski, njemački, španjolski (ako to želite)…

Ne želimo biti neskromni, no mislimo da su strani jezici vaš i naš prozor u svijet. Ništa i nikamo bez stranih jezika.

Zahvaljujući trudu nekih profesora, skupina naših učenika već nekoliko godina odlazi u Irsku gdje su kroz radnu praksu u prilici steći iskustva. No, ne samo to. Razgovaraju na engleskom, počinju misliti na engleskom, upijaju drugu kulturu, trude se… A prije odlaska za Irsku naši profesori ih temeljito pripremaju. Ne zaboravite – „Cilj putovanja nije mjesto, već promjena pogleda na svijet.“ (Henry Miller)

Na kraju srednje škole slijedi Državna matura. Ozbiljan zadatak, o čijim rezultatima ovisi daljnje školovanje. Slažete se, to je jako važno! Zato što je važno, u četvrtom razredu pripremamo učenike za polaganje državne mature iz stranih jezika. I rezultati su vidljivi, osobito kod onih učenika koji to ozbiljno shvaćaju i pripremaju se. No, svi polože ispit.

Rad naših učenika, a i nas profesora, najobjektivnije se procjenjuje kroz vanjska vrednovanja, dakle, kroz ispite i  provjere koje je osmislio netko izvana. Zato su natjecanja uvijek provjera i izazov za sve nas. Učenici drugih i četvrtih razreda prijavljuju se na školska natjecanja, a samo najbolje pozovu i na županijska natjecanja. Naša je škola uvijek prisutna na županijskim natjecanjima (prvo, drugo, treće, četvrto, peto, šesto mjesto…) U posljednjih 6 godina dva puta na državnom natjecanju!!! Ponosni smo na to!

Nastavu stranih jezika ne doživljavamo samo kao školski predmet, već kao proces stjecanja vještina koje su jako važne za cijeli život. Inzistiramo na tome. Osim toga, kroz strani jezik dotičemo toliko puno drugih područja i tako proširujemo vidike. Obrazujemo i odgajamo.

Ukratko, WE CARE!

About the Author: ZGetos