Stručno vijeće elektrotehnike, računalstva i strojarstva

Članovi stručnog vijeća elektrotehnike, računalstva i strojarstva u našoj školi svoja znanja, stručnost i entuzijazam zajedno s učenicima implementiraju kako u svakodnevnu nastavu tako i u projekte.

Osnovna nam je nit vodilja pripremiti naše učenike za tržište rada, ali i dati im dobre temelje za više stupnjeve obrazovanja. Trudimo se biti u korak s vremenom, o čemu svjedoče novi eksperimentalni strukovni kurikulumi u našim tehničarskim zanimanjima, ali i osuvremenjivanje postojećih. U eksperimentalnim strukovnim kurikulumima fokus je na praktičnim znanjima koje učenici stječu kroz veliki broj vježbi. Trudimo se osmisliti te vježbe kako bi simulirale stvarne suvremene životne situacije kako bismo bili u trendu sa suvremenim znanjima, a i svjetskim metodama u poučavanju.

Pripremamo naše učenike u cijelom spektru znanja i vještina od osnova elektrotehnike i mjerenja kao temelja, preko električnih instalacija, elektronike, mehatronike, hidraulike, pneumatike, osnova informatike, programiranja, izrade web stranica, izrade aplikacija za pametne mobilne uređaje, robotike, snimanja filmova do inovativnih radova koji ih implementiraju kao krune znanja i vještina. Njihov, a i naš trud često je nagrađivan i postiže zapažene rezultate. Prepoznatljivi su pametna kuća, LED kocka, smart labirint, solarni automobili kao i mnogi drugi.

To nam daje „vjetar u jedra“ da i dalje ulažemo napore kako bismo podizali ljestvicu još više.

Svi se članovi vijeća već prema svojim užim specijalnostima trajno usavršavaju i formalno i neformalno. Suvremene tehnologije omogućuju nam suradnju i razmjenu znanja s kolegama u Hrvatskoj i širom svijeta. Gotovo svake školske godine osnaženi smo i novim mladim kolegama koji nas svojom mladošću i entuzijazmom potiču da idemo s njima u korak. Donose nam ne samo svježe pristupe nego i nove ideje.

Sudjelujemo u izradi i provedbi projekata kroz koje upoznajemo nove tehnologije, stječemo nove kompetencije, putujemo i družimo se s novim ljudima.

Radujemo se svakoj novoj generaciji koja u našu školu dođe željna znanja i vještina koje im možemo pružiti. Po završetku njihove izobrazbe, kada im poželimo sretan put u život odraslih, često uz sjetu padne i pokoja suza s obje strane.

Članovi SVERS-a

About the Author: Anica Leventić