U našoj se školi hrvatski voli

Mogli biste pomisliti da je u strukovnoj školi hrvatski jezik sporedna stvar. Aktiv profesorica hrvatskog jezika misli drugačije. Kako vas u to uvjeriti?

Neki su dokazi mjerljivi. Sustavno vas pripremamo za ispite državne mature od trenutka upisa u našu školu. Redovni program obuhvaća sve što je potrebno za osnovnu razinu, no ukoliko učenici žele polagati višu razinu mature, organiziramo pripreme na kojima se obrađuje dodatni program. Pozorno pratimo da svatko od vas usvoji traženo gradivo. Pripremamo učenike za natjecanja iz jezika ukoliko za to pokažu zanimanje. Odlazimo i na LiDraNo.

Po čemu smo onda drugačiji od ostalih škola?

„Bitno je očima nevidljivo“, kaže mali princ A. de Saint-Exuperyja. Mogli biste pretpostaviti da učenike naše škole ne zanima umjetnost. Mi tvrdimo suprotno. Svaki put kad s našim dečkima i djevojkama posjetimo kino, kazalište ili napunimo dva autobusa za  Interliber, kad obilježavamo tradicionalni Dan kravate ili krenemo s nečim novim čemu se cijela škola od prve pridruži, kad ponudimo aktivnosti na Otvorenom danu, pripremamo radionice koje promiču čitanje ili pokrenemo dramsku sekciju, kad želimo pokazati svijetu kakvu divnu mladost imamo, uvjeravamo u to i sve oko nas.

Učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek pokazuju svoje kvalitete kamo god pošli. Usuđujemo se reći da su za dodatnu mrvu plemenitosti bogatiji upravo zbog nas.

About the Author: ZGetos