Večer matematike

Udruga matematičara Osijek u suradnji s Odjelom za matematiku Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku i III. gimnazijom Osijek pripremila je program koji se održao 4. prosinca 2014.godine u III. gimnaziji  Osijek. Sudjelovalo je preko 500 srednjoškolaca, studenata, nastavnika i svih ovih koji vole matematiku i oni koji će je zavoljeti.

Predavači su bili i profesori naše škole, profesorice:  Matijević, Noskov, Brleković i Bošnjak. Osim profesora kao predavača, predavač je bila i učenica naše škole Monika Maligec. Učenici su se lijepo proveli i naučili nešto novo. Pozivamo vas da nam se pridružite sljedeće godine.

„Večer matematike“ je manifestacija koju je iniciralo Hrvatsko matematičko društvo, a održava se drugu godinu zaredom na nekoliko mjesta u Republici Hrvatskoj. Sastoji se od skupa interaktivnih radionica i predavanja koja potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Učenici su sudjelovali i u zanimljivom krizu “Najslabija karika”. Sudjelovanje u zanimljivim aktivnostima otkriva često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi, te dokazuje da matematičke probleme svakodnevno svi uspješno rješavamo iako toga nismo niti svjesni.

About the Author: ZGetos