Vježba evakuacije i spašavanja

Elektrotehnička i prometna škola Osijek provela je vježbu evakuacije i spašavanja u četvrtak 10. prosinca 2015. godine u trajanju od 10:45 do 11:15. U U vježbi se dogodio incident s pojavom požara te smo uvježbavali početno gašenje požara , potpunu evakuaciju objekta, spašavanje zarobljenih djelatnika i pružanje prve pomoći ozlijeđenim osobama.

U provođenje vježbe sudjelovalo je ukupno 703 osobe. U prvom redu to su bili učenici i djelatnici Elektrotehničke i prometne škole Osijek te djelatnici DUSZ-a Osijek, Crvenog križa Osijek, Zavoda za unaprijeđenje sigurnosti d.d., Policijske postaje Osijek, DVD-a Sarvaš i JPVP Osijek.

Vježbom smo u prvom redu željeli poučiti učenike i djelatnike škole o ponašanju i postupcima u slučaju pojave iznenadnog događaja te preventivno djelovati u smanjenju stresnog djelovanja, stvaranja panike i poticanju pravilnog ponašanja. Vježbom smo provjerili i spremnost učenika i djelatnika za ponašanje u kriznim situacijama.

Kao razultat ove vježbe možemo potvrditi visoku razinu svjesnosti o ponašanju u ovakvim situacijama svih dionika sustava.

Zajedničkim koordinacijama Škole i javnih službi koje su zadužene za reagiranje u kriznim situacijama te pravovremenim reagiranjima pokazali smo važnost preventivnog djelovanja te podigli svijest učenika i djelatnika za ponašanje u kriznim situacijama.

Ravnatelj Antun Kovačić, dipl.ing.

Autor fotografija: Vedran Petrač, 2eT3

 

About the Author: Daliborka Pavošević