Volonteri posjetili Azil

Dana 10. ožujka 2015. godine učenici Volonterskog kluba “EMŠA” i Kulturne tribine, pod vodstvom profesorica Krunoslave Lukač i Silvije Čehić-Turalija, posjetili su Azilu u Nemetinu i udrugu Pobjede, udrugu za zaštitu i promicanje prava životinja Osijek. Prethodno je VK “EMŠA” organizirao volontersku akciju pod nazivom “Vau-vau”, koja je trajala od 27. siječnja do 20. veljače, kojoj su se odazvali učenici naše škole i neki profesori. Akcija je uključivala 1 kune za napuštene pse iz azila i starih deka. Posebno se u ovoj akciji istaknuo razred 3eT2 i njihova razrednica Sandra Matijević, koja ih je motivirala i potaknula na satu razrednog odjela. Oni sami su u ovoj akciji prikupili 400kn. Želimo ih kao Volonterski klub ovim putem posebno pohvaliti.

Ostali učenici prikupili su 660kn, što je hvale vrijedno. I oni zaslužuju posebnu pohvalu. Svatko je sudjelovao prema svojim mogućnostima. Od prikupljenih novaca kupili smo u Pet Centru ono što je Azilu bilo najpotrebnije.

Toga dana, 10, ožujka, otišli smo u Azil i obišli ga zajedno s Lucijom, koja je tamo zaposlena, a 3 godine je i sama volontirala. Bilo je lijepo i poučno, a što se o tome rekli sami učenici, pročitajte i sami:

Marko Cecelja: “Posjet azilu bilo mi je nezaboravno iskustvo, a najviše mi se svidjelo šetanje psa koji je stalno trčao te me dobrano izmorio. Nadam se da ćemo ih posjetiti još koji put.”

Ivan Pružinac: “Bilo je zabavno i vrlo rekreativno, šetnja pasa je bilo najbolje iskustvo.”

Stjepan Pružinac: “U azilu je bilo jako zabavno. Lijepo smo se proveli sa psima. Šetnja je bila najbolja. Hranili smo psiće i smijali se.”

Oliver Dvorski: “Meni se najviše svidjela svinja koju nisam očekivao u azilu, iako smo se odmah sprijateljili.”

Sven Budija: “Posjet azilu mi je bio zabavan, edukativan i neočekivan. Nisam planirao ići, ali kada sam posjetio azil dojmili su mi se psi i volonteri. Atmosfera je opuštena i vesela, psi su puni energije, ali sam ja dobio Tomicu, psa kojem bi bilo najdraže da sjedi na suncu cijeli dan i odmara.”

About the Author: ZGetos