Dani kruha i Svjetski dan beskućnika

Danas smo obilježili Dane kruha i Svjetski dan beskućnika. Pročitajte i pogledajte na koji smo ih način objedinili.

U organizaciji prof. Krunoslave Lukač, dane kruha smo obilježili veselo i aktivno, a nismo zaboravili ni one koji nemaju niti gdje niti kako ispeći kruh nego dan provode u prihvatilištu beskućnika.

“Zajedničko druženje i blagovanje bit će i prilika za učiniti nešto lijepo, darivati one kojima je teško, koji nemaju dom i kruh svagdašnji, darivati beskućnike. Zato vas pozivam da se uključite u humanitarnu akciju „Darujmo kunu“ za beskućnike grada Osijeka. Ako želite i možete, ponesite taj dan 1 kunu u školu. Prikupite ih u razredu i donesite prof. Lukač ili prof. Plećaš. One će s učenicima naše škole posjetiti prihvatilište za beskućnike u Strossmayerovoj ulici u Osijeku i kupiti im što im je potrebno (higijenske potrepštine, voće, tople čarape za zimu i sl.). Ta mala kapljica dobrote bit će velika za one koji nemaju,” stoji u pozivu prof. Lukač.

Učenice i učenici, nastavnice i nastavnici odazvali su se kao i uvijek kad je potrebno. Uz trpezu koju su pripremili u svojim razredima, prikupili su i novce za beskućnike našega grada. Volonterski klub EMŠA odnijet će potrepštine u prihvatilište i tako na trenutak utopliti srca ljudi koji su prisiljeni koristiti usluge prihvatilišta.

Objavljujemo nekoliko fotografija, a ostale možete pogledati na  facebook stranici školske knjižnice.

 

About the Author: Daliborka Pavošević