Dani kruha

Pozivaju se svi učenici i djelatnici škole da se i ove školske godine uključe u već tradicionalno obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje i Dana kruha u našoj školi.  Ti dani su posebni dani u godini u kojima se različitim svečanostima, manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljuje na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima koje smo tijekom godine primili. Obilježit ćemo ih sljedeći ponedjeljak, 10. listopada, 2016., na dan kada se ujedno obilježava i Svjetski dan beskućnika.

Nastava će se tog dana odvijati po posebnom rasporedu. Treći školski sat imat ćemo SRO (sat razrednika), zato u ponedjeljak ponesite kruh i sve ono što želite podijeliti s drugima (kruh, kiflice, voće, kolači i sl.). Taj sat bit će sat zajedništva i blagovanja.

Zajedničko druženje i blagovanje bit će i prilika za učiniti nešto lijepo, darivati one kojima je teško, koji nemaju dom i kruh svagdašnji, darivati beskućnike. Zato vas pozivam da se uključite u humanitarnu akciju „Darujmo kunu“ za beskućnike grada Osijeka. Ako želite i možete, ponesite taj dan 1 kunu u školu. Prikupite ih u razredu i donesite prof. Lukač ili prof. Plećaš. One će s učenicima naše škole posjetiti prihvatilište za beskućnike u Strossmayerovoj ulici u Osijeku i kupiti im što im je potrebno (higijenske potrepštine, voće, tople čarape za zimu i sl.). Ta mala kapljica dobrote bit će velika za one koji nemaju.

Unaprijed vam želimo zahvaliti na želji uključiti se u ovu vrijednu manifestaciju.

Prof. Krunoslava Lukač

U privitku pogledajte raspored učionica za taj dan. ucionice-za-dan-plodova-zemlje

About the Author: ZGetos