Kreativna riznica 2016. EFOS-a: Kreiranje knjižnica zelene boje

Popularizacijski simpozij kulturne i kreativne industrije Kreativna riznica 2016.: Društveno odgovorna kreativnost  Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku imao je bogat program. Pridonijeli smo predstavljajući Elektrotehničku i prometnu školu Osijek i knjižnicu naše škole  sudjelujući na okruglom stolu pod nazivom Kreiranje knjižnica zelene boje.

Kreativna riznica naziv je simpozija koji se drugi put održava u Osijeku u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Osijeku. Knjižnica EFOS-a željela se povezati s drugim knjižnicama, društvima, organizacijama, udrugama, ekološkim proizvođačima i drugim mogućim partnerima u okruženju koji provode društveno odgovorno, ekološko poslovanje i brinu o održivom razvoju. Predstavnici EKO i ZELENIH knjižnica iznijeli su svoja iskustva širenjem svijesti o održivom razvoju i nužnosti zaštite okoliša. Svrha je ovoga okrugloga stola poticanje drugih knjižnica na implementiranje takve organizacijske kulture u kojoj će se donijeti i poštovati etički kodeks društveno odgovornog poslovanja i primijeniti koncept održivog razvitka uz brigu o utjecaju na okoliš. Prezentirani su zeleni projekti poduzeća koje se bavi gospodarenjem otpadom Komunalac d.o.o. iz Vukovara i razgovaralo se o  mogućim oblicima suradnje s knjižnicom EFOS-a.

Okrugli stol otvorio je Dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku,a potpisan je i  sporazum između knjižnice EFOS-a i društva Komunalac d.o.o. iz Vukovara. Dekan je najavio natječaj za najbolju „zelenu knjižnicu“ koji će organizirati  knjižnica EFOS-a donacijama sponzora.

Sudionici okruglog stola pod nazivom „Kreiranje knjižnica zelene boje“: 

  1. Jasminka Mihaljević voditeljica knjižnice EFOS-a, u svojstvu moderatora,
  2. Igor Štrangarević, bacc. oec., direktor i Mirjana Prkačin, ing. oecoing. iz društva „Komunalac“ d.o.o. iz Vukovara
  3. Anica Bokor, prof. i dipl. knjižničarka i Biljana Pavić, prof. iz knjižnice Osnovne škole August Šenoa Osijek,
  4. Ksenija Kesegi Krstin, i dipl. knjižničarka iz knjižnice Ugostiteljsko – turističke škole,
  5. Daliborka Pavošević, prof. i dipl knjižničarka i Sandra Matijević, prof. iz knjižnice Elektrotehničke i prometne škole,
  6. Ljiljana Siber,viša knjižničarka, mag. bibl., mag. iur. iz knjižnice Pravnog fakulteta Osijek,
  7. Marija Bugarski, informatol. iz Gradske knjižnice Vukovar – odjela za djecu i knjižničarka Sanja Grgić  iz Gradske knjižnice Vukovar, područni odjel Sotin.

 

About the Author: Daliborka Pavošević