Međunarodni dan društvenih igara

Međunarodni dan društvenih igara, Klub Titan Atlas i Elektrotehnička i prometna škola. Što im je zajedničko? Pročitajte.

U srijedu 4. 5. 2016. u prostoru školske knjižnice i čitaonice održao se susret članova Kluba Titan Atlas iz Osijeka i učenica i učenika naše škole. U najavi ste mogli pročitati više o samom klubu, no valja napomenuti još jednu dodirnu točku – Slaven Karakaš, osnivač kluba, bio je učenik Elektrotehničke i prometne škole Osijek. Martina Plašćak i Ana Bortić ukratko su predstavile klub i djelatnosti kojima se bave: ” Ime Kluba nastalo je na temelju dviju stvari. Osječka povijest znanstvene fantastike i fantazije je uvijek imala veze s grčkim Titanima, stoga smo mi odlučili nastaviti u tome tonu; Atlas stoga što je nas 11, mala grupa ljudi, odlučila preuzeti na svoja leđa, cijeli teret te velike povijesti i potpuno novog početka.” Kluba sad broji preko 50 članova, a nadamo se da će njihov boravak u našoj školi rezultirati povećanjem toga broja.

Trojka iz Kluba Titan Atlas najavila je Međunarodni dan društvenih igara (International Tabletop Day)koji će se održati u subotu, 7. svibnja  od 8 do 20 sati u prostorijama Gradske četvrti Retfala (Strossmayerova 200) . Cijelu ovu subotu posjetitelji će moći  isprobati razne popularne igre kao što su Carccassone, Game of Thrones, Ticket to Ride, The Witcher, Smallword, Timeline, Kingsburg i brojne druge.

Učenice i učenici naše škole neke su od igara imali priliku isprobati jučer. Uronivši na sat vremena u čaroban svijet poznatih ili nepoznatih igara, 4eT2 i dio 4eT1 na tren se isključio iz svakodnevice i uživao. Neki su odlučili ponoviti doživljaj u subotu. Ništa vas ne priječi da im se pridružite!

 

About the Author: Daliborka Pavošević