Otvoreni dan Kao Leonardo – kako je bilo

Prošao je Otvoreni dan Kao Leonardo. Bilo je zanimljivo, veselo, poučno i nadahnjujuće. Hvala svim nastavnicama i nastavnicima na trudu kojeg su uložili u pripremu svojih aktivnosti, gostima koji su nam uljepšali dan, fotografima koji su zabilježili sve aktivnosti i učenicama i učenicima koji su sudjelovali iz sve snage. 

U čast Leonarda da Vincija čiji datum rođenja obilježavamo upravo 15. 4., na taj smo dan održali naš tradicionalni Otvoreni dan, projektni dan u kojem svi zajedno učimo na zanimljiviji, drugačiji, kreativni način. Bilo vas je zanimljivo promatrati kako radite portrete, istražujete mitove povezane uz Leonardov san o letenju, izrađujete i isprobavate padobrane, podmornice i papirnate avione, odlazite put Azila za napuštene životinje, Muzeja likovnih umjetnosti i Sportskog aerodroma, analizirate Vitruvijeva čovjeka i Posljednju večeru, kao i motive iz Da Vincijevog koda, predstavljate Firenzu u Leonardovo doba na engleskom jeziku, rješavate testove inteligencije, pripremate vegetarijanske ražnjiće, vježbate lijevu i desnu polutku mozga, radite anatomske studije, istražujete vojno i hidroinženjerstvo, slažete puzzle Mona Lise, izrađujete idealan grad, vremensku crtu Leonardova života i prezentacije o njegovu životu i radu…

Toliko ste toga  zajednički postigli!

Zahvaljujemo i gostima iz Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, Sportskom aerodromu Čepin i Azilu za napuštene životinje koji su obogatili naš dan. U sklopu Otvorenog dana kolegice Ankica Taušan i Kata Lukić Kovanović organizirale su  i humanitarnu akciju skupljanja dobrovoljnih priloga za životinje u Azilu.

Gošće s Ekonomskog fakulteta Osijek, viša knjižničarka Jasminka Mihaljević s pripravnicama Andreom Smajić, Patricijom Petričević i Andreom Pejaković, s kojima surađujemo u okviru popularizacijskog simpozija Kreativna riznica sudjelujući u okruglom stolu Kreiranje knjižnica zelene boje, zavirile su na više radionica i izrazile oduševljenje onim što su vidjele.

Nadamo se da ste stvorili i lijepe uspomene, a kako ne bismo zaboravili sve ovo, objavljujemo i galeriju fotografija čiji su autori Lidija Ignjatović, prof. i Vedran Petrač, 2eT3 i ostali nastavnici. Opsežnu galeriju možete pogledati na facebook stranici knjižnice. Pripremamo i izložbu za kraj godine. 

Voditeljice Otvorenog dana Kao Leonardo

Sandra Matijević i Daliborka Pavošević

 

About the Author: Daliborka Pavošević