Otvoreni dan Kao Leonardo

  1. travnja (petak) 2016. nastava u Elektrotehničkoj i prometnoj školi bit će tradicionalno organizirana u obliku projektne nastave. Učenici trebaju birati između 22 ponuđene aktivnosti onu koja mu je najzanimljivija, a nastavnici svaki put pripremaju nešto novo i drugačije.

Obilježavajući rođendan Leonarda da Vincija, svoj Otvoreni projektni dan ove godine održavamo pod nazivom Kao Leonardo.

 Leonardo da Vinci, kao znanstvenik, umjetnik, inovator, tijekom je svoga bogatog života surađivao s drugim umjetnicima i znanstvenicima, dijelio svoje spoznaje i umjetnost sa svima i tako unaprijedio svijet. Stoga nam je on nadahnuće za projekt koji traje cijele nastavne godine kroz različite aktivnosti, a projektni je dan njegov središnji dio.

Cilj je ovog projekta učiti na aktivniji, kreativniji i zanimljiviji način. Taj je dan bez testova i ispitivanja, opušten i drugačiji. Očekujemo da će  naši učenici svojom aktivnošću i suradnjom s nastavnicima učiniti ovaj projekt uspješnim i kvalitetnim.

Učenici će istraživati tko je bio Leonardo, a tko Mona Lisa, proučavati njegove anatomske studije i Vitruvijeva čovjeka, Firencu u Leonardovo doba i simbole Posljednje večere te pogledati film Da Vincijev kod. Upoznat će se s Leonardom – vegetarijancem, istražiti je li bio genijalac, baviti se lijevim i desnim u mozgu i politici i izgrađivati idealan grad. Učit će o Leonardu – vojnom inženjeru i hidroinženjeru, istraživati san o letenju kroz mitove i ekstremne sportove, shvatiti kako radi padobran, izrađivati podmornicu i papirnate avione. Mislit će kao Leonardo, učiti crtati portret uz pomoć učenika i nastavnika Škole primijenjene umjetnosti i dizajna i ugostiti Azil za napuštene životinje, jer je i Leonardo bio veliki ljubitelj životinja.

Projektne aktivnosti za sve počinju u 9,00 sati i traju do 11,30 sati.  Voditeljice projekta su Sandra Matijević, prof. i Daliborka Pavošević, prof. i dipl. knjiž.

popis tema prostorija voditelja

About the Author: Daliborka Pavošević