Predstavljanje: Klub Titan Atlas

U Knjižnici Elektrotehničke i prometne škole održat će se susret s Klubom Titan Atlas. Vrijeme zbivanja je srijeda, 4. svibnja 2016., u 17.45 u prostoru knjižnice i čitaonice.

Suradnja s Klubom Titan Atlas pojavila se kao ideja nakon sudjelovanja naše knjižnice na okruglom stolu Kreiranje knjižnica zelene boje u okviru trodnevnog  Simpozija kulturne i kreativne industrije Kreativna riznica 2016.: Društveno odgovorna kreativnost  Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku. Ideju smo prihvatili i vidjet ćemo kamo će nas sve odvesti njezino razrađivanje.

Klub Titan Atlas skupina je ljudi posvećena znanstvenofantastičnoj i fantazijskoj literaturi i umjetnosti te igrama. Osnovan je s ciljem edukacije i promicanja znanstveno fantastične i fantazijske kulture u Osijeku i Hrvatskoj. Brojna zanimljiva zbivanja koja Klub organizira možete pratiti na web stranici Kluba ili na Klub Titan Atlas . Druženja uz društvene igre pod nazivom Clash of the Titans održavaju svakog petka od 18.00 u Strossmayerovoj 200 u prostorijama Gradske četvrti Retfala.

Knjižničarki D. Pavošević i nastavnici i voditeljici Kluba ljubitelja umjetnosti S. Matijević  Klub Titan Atlas  predstavile su njegove članice  Martina Plašćak i Ana Bortić. Pronašli smo više dodirnih točaka koje bi mogle zanimati učenice i učenike naše škole, a zanimanje za fantazijsku književnost, najpopularniji žanr među čitateljicama i čitateljima naše škole, svakako je ključan element koji nas je potaknuo na suradnju.

Prvi susret za zainteresirane održat će se u srijedu, 4. 5. 2016. u 17.45 u čitaonici. Datum nije slučajno odabran; riječ je o međunarodnom danu popularne franšize Star Wars, a ovim susretom najavljujemo i Međunarodni dan društvenih igara koje Klub organizira u subotu 7. 5. 2016. i Gradskoj četvrti Retfala (Strossmayerova 200, Osijek) od 8.00 do 20.00.

Suradnju s klubom planiramo u sljedećoj nastavnoj godini.

About the Author: Daliborka Pavošević