Tvoja Europa, tvoje mišljenje: poziv na debatu u Bruxellesu

Tvoja Europa, tvoje mišljenje 2017: “Europe at 60: Where to next?” naslov je debate na koju se pozivaju srednjoškolci iz Europe i pet pristupnih zemalja.

2017. godine obilježava se 60. obljetnica potpisivanja Rimskog ugovora o osnivanju Europske ekonomske zajednice.

Tim povodom Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO) 30.-31. ožujka 2017. organizira debatu “Europe at 60: Where to next?” za srednjoškolce iz EU i pet zemalja kandidatkinja. Prijave za sudjelovanje na YEYS 2017 otvorene su do 30. studenog 2016.

Tema će biti, naravno, EU, odnosno njen dosadašnji razvoj te uspjesi, neuspjesi i budući razvoj. Bit će izabrano troje učenika u dobi od 16 do 18 godina iz jedne škole po državi članici.

YEYS 2017 pruža mladima jedinstvenu priliku da s donositeljima odluka razgovaraju o izazovima i mogućnostima s kojima se suočava Europa. Istovremeno imaju priliku učiti o Europskoj uniji i ulozi Europskog gospodarskog i socijalnog odbora.

Prijavite se na YEYS 2017 i dođite reći kako se zajedno može izgraditi bolja i uspješnija Europa za sve. Prijavu na debatu možete ispuniti na sljedećoj poveznici: http://bit.ly/2f09n27

Izvor: www.europski-fondovi.eu; www.eesc.europa.eu

About the Author: Daliborka Pavošević