UPOZNAJMO OBNOVLJIVE IZVORE –  SOLARNA ENERGIJA

Pozivamo učenike 1et1, 1et2, 2et1, 2et2, 3et1, 3et2, 4et1 i 4et2 na sudjelovanje u školi Upoznajmo obnovljive izvore – solarna energija 21. i 22. 3. 2016..

Naša škola je u sklopu projekta „Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo“ opremila suvremeni laboratorij za vježbe iz područja solarne energije. Budući da sva zanimanja koja polaze naši učenici nemaju izborni predmet Obnovljivi izvori energije ovo je prilika da se u dvodnevnom programu teorije i vježbi upoznate sa solarnom energijom s naglaskom na aktivno sudjelovanje u praktičnoj obuci u kojoj možete mjeriti, istraživati, otkrivati i surađivati jedni s drugima u cilju usvajanja osnova proizvodnje i korištenja solarne energije.

 

Dvodnevna  će se škola održati  21. i 22. 3. 2016., u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek, Istarska 3, u terminima od 8.00 do 12.00. Program škole obuhvaća 10 sati obuke koji uključuju 2 sata uvodnog teorijskog dijela i 8 sati praktičnih vježbi u laboratoriju.

Fotonaponsko korištenje Sunčeve energije sa svojim eksponencijalnim rastom od 40% godišnje predstavlja trenutno najbrže rastući novi izvor. Dakle, vrijeme je da upoznate značenje i primjenu solarne energije i posjetite naš laboratorij.

 

Za sudjelovanje se možete prijaviti kod predavača ili kod dežurnog učenika na 2. katu. Planirana je grupa od 20 sudionika. Rok za prijavu je do 18.3.2016.

About the Author: Daliborka Pavošević