Dan učitelja – obavijest

Zbog obilježavanja Svjetskog dana učitelja, u  petak 6. listopada 2017. neće biti redovne nastave (učenici koji taj dan po rasporedu imaju praktičnu nastavu izvan škole trebaju ići na praksu). Redovna nastava se nastavlja u ponedjeljak 9. listopada 2017. prema redovnom prijepodnevnom rasporedu sati.

U četvrtak 5. listopada 2017. obilježava se Svjetski dan nastavnika kojeg je proglasio UNESCO 1994. godine. Toga dana želimo istaknuti važnost nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva.

  1. listopada UNESCO je proglasio Svjetskim danom učitelja 1994-e godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

Prema UNESCO-u, Svjetski je dan učitelja prigoda za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini. U želji da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, taj se dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

Kroz svakodnevni rad učitelji daju ogroman doprinos općem razvoju gradeći njegove ljudske temelje – razvijajući djetetov kapacitet i želju da uči.

 

 

 

 

 

 

About the Author: Daliborka Pavošević