Međužupanijsko natjecanje učenika u Obrazovnom sektoru elektrotehnike i računalstva

Međužupanijsko natjecanje učenika u Obrazovnom sektoru elektrotehnike i računalstva iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici održava se 28. veljače 2017. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek , Istarska 3, s početkom u 9 sati.

Na natjecanju sudjeluju redoviti učenici drugog razreda strukovnih škola iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije iz Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo. Nakon svečanog otvaranja i izbora povjerenstva za ocjenjivanje na teorijskom i praktičnom dijelu te iznošenja propozicija natjecanja, ono će se odvijati u dva dijela – teorijskom (od 10.00 do 12.30) i praktičnom (od 13.30 do 15.00). Objava konačnih rezultata planirana je za 16.40, a proglašenje pobjednika i završetak natjecanja za 16.50.

Svrha je natjecanja iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici razmjena iskustava i poticanje učenika i njihovih nastavnika u prenošenju, stjecanju i prezentaciji znanja, vještina i sposobnosti iz nastavnih predmeta Osnove elektrotehnike 1 i 2 i Mjerenja u elektrotehnici za zanimanja tehničara u Obrazovnom sektoru elektrotehnika i računalstvo i Tehničkih gimnazija, te promicanje zanimanja i unaprjeđivanje odgojno-obrazovnoga rada u elektrotehničkoj struci.

Nakon provedenog natjecanja jedan učenik iz Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije stječe pravo na sudjelovanje na državnom natjecanju koje će se održati 6. I 7. travnja 2017. u Tehničkoj školi Kutina.

About the Author: ZGetos