Dani otvorenih vrata EU projekata/ Dan mobilnosti

U okviru Dana otvorenih vrata EU projekata u Republici Hrvatskoj i i Dana mobilnosti u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek bit će predstavljeni EU projekti i projekti Mobilnosti ERASMUS+ fonda. Predstavljanje je 10. svibnja od 10:00 do 12:00 sati u ulaznom holu Elektrotehničke i prometne škole, Istarska 3.

Cilj je ovog događanja upoznati okruženje, posebno učenike osnovnih škola, s mogućnostima sudjelovanja u projektima mobilnosti, s rezultatima provedenih projekata te širinom iskustava koje stječu naši učenici tijekom svog školovanja i sudjelovanja u projektnim aktivnostima. Projektima učenicima pružamo mogućnost obavljanja prakse u državama EU, osiguravamo suvremene laboratorije i opremu, educiramo nastavnike i unaprjeđujemo nastavu uvodeći nove strategije poučavanja potičući njihovu kreativnost, inovativnost i osobni razvoj.

U vremenu od 10,00 sati do 12,00 predstavit će se EU projekti koji se provode, rezultati projekata koji su već provedeni, aktivnosti projekata mobilnosti koji su provedbi i već provedeni te primjeri međunarodne suradnje kroz projekte Erasmus+. Vaši će učenici i nastavnici moći vidjeti izložene rezultate provedenih projekata i projekata u provedbi (dijelovi opreme za novi laboratorij fizike, obnovljive izvore energije, WTT Firm, solarni automobili i sl.), razgovarati s učenicima i nastavnicima koji su radili u provedbi projekata. Imate mogućnost čuti i doživjeti osobna iskustva učenika koji su  koji su sudjelovali u projektima mobilnosti. Predstavit ćemo sljedeće projekte:

  1. 1. Projekt Phys-Me (Unaprjeđenja obrazovnog sustava u predmetnom području fizike u općem i strukovnom srednjoškolskom obrazovanju) u okviru INTERREG V-A Programa suradnje Mađarska Hrvatska 2014. – 2020.

2.Projekt Sve tajne pismenosti provodi se u okviru poziva „Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja”, u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020 Europskog socijalnog fonda

  1. U sklopu ERASMUS+ fonda projekte „Učimo kroz praksu“ i „Wonderland“.

Ovi su projekti nastavak dobre prakse i iskustava tijekom godina kojima se Elektrotehnička i prometna škola izgradila u školu kakva je danas. Predstavit će se i provedeni projekti mobilnosti učenika (Erasmus+ Mladi ” Be employable”,  „Praksom u EU do novih znanja i vještina“, „Učim, poučavam, radim“, „Učenje kroz rad“), rezultati provedenih projekata CARDS-a 2003- predpristupni fond EU-S modernim didaktičkim pristupima prema primjenjivim kompetencijama,  IPA IV Razvoj ljudskih potencijala  naš  projekt Zelene vještine za elektrotehniku i strojarstvo, IPA IV Razvoj ljudskih potencijala SOELA – solarni električni automobil,IPA IV Razvoj ljudskih potencijalaVTT Firm- Inovativne metode u praktičnoj nastavi uvođenjem vježbeničke tvrtke za transport i logistiku,Strukturni investicijski fond-3D tvornica budućnosti, Jedinstvo u različitosti.

Ukoliko želite biti dijelom škole u kojoj suradnički odnosi, educirano nastavničko osoblje i prilike pružene učenicima dovode do sigurne budućnosti, dođite s učenicima u Elektrotehničku i prometnu školu Osijek i doživite dio dobre školske klime gledajući i slušajući iskustva naših učenica i učenika iz prve ruke!

Ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek

Antun Kovačić, dipl. ing.

About the Author: Daliborka Pavošević