DANI ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE, DANI KRUHA

Dane zahvalnosti za plodove zemlje i Dane kruha obilježit ćemo u našoj školi i ove školske godine na redovnom satu razrednika tijekom sljedećeg tjedna.

Molimo učenike da u dogovoru sa svojim razrednikom pod redovnim satom razrednika ako želite, donesete ono što ćete podijeliti s drugima u razredu (domaći kruh, kiflice, kolače i sl.) i tako pokažete zahvalnost na malim trenutcima zajedništva u kojima rastemo kao ljudi. Zabilježite te trenutke zajedništva u razredu pa ćemo ih objaviti na stranici naše škole i facebook stranici školske knjižnice.

Sastavni dio ove školske i razredne tradicije obogatit će ove godine i humanitarna akcija Boranka. Boranka je projekt pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije. Jedna je od najvećih volonterskih akcija pošumljavanja koja će se dogoditi tijekom 8 tjedana ove jeseni. Projekt se provodi pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, Ministarstva zaštite okoliša i energetike, Američke gospodarske komore u Hrvatskoj te u suradnji s Hrvatskim šumama. Akcijama sadnje prethodi promotivno-edukativna kampanja čiji je cilj podizanje svijesti građana, pogotovo djece, o važnosti šuma, zaštiti prirode te prevenciji i zaštiti od požara. Cijena jedne sadnice iznosi 10 kn. Ovim putem pozivamo sve razrede i razrednike, kolegice i kolege na uključivanje u akciju prikupljanjem potrebnih sredstava tijekom sljedećeg tjedna. Pokažimo tako zahvalnost na plodovima zemlje i vratimo prirodi ono što ona daruje nama! Dobrotvorni prilog prikupljaju blagajnici razreda koji ih mogu predati prof. Lukač.

U sljedeći četvrtak, 25. listopada 2018. godine obilježit ćemo Dane kruha zajedničkim druženjem, blagoslovom kruha i blagovanjem pod velikim odmorom i u zbornici. Pozivamo sve kolegice i kolege da se odazovu obilježavanju ove manifestacije.

Unaprijed vam želimo zahvaliti što sudjelujete s nama u navedenim manifestacijama.

Krunoslava Lukač, Sandra Matijević i Daliborka Pavošević

 

 

About the Author: Daliborka Pavošević