DIGITALNE KOMPETENCIJE ZA DIGITALNE GENERACIJE

Projekt Sve tajne pismenosti ide dalje; nastavlja se edukacija 120 nastavnica i nastavnika iz triju škola – Elektrotehničke i prometne škole Osijek, nositeljice projekta, te škola – partnera Elektrotehničke škole Split i tehničke škole Sisak.

Upravo u Sisku se održala četvrta edukacija za nastavno osoblje pod nazivom Kako organizirati istraživačku i projektnu nastavu na kojoj je sudjelovalo 30 nastavnica i nastavnika uz predavačicu Maju Jukić. Stečene spoznaje primjenjivat će pri provođenju tri kurikula slobodnih aktivnosti. To su  Pismenost – ključ uspjeha, Digitalni laboratorij i „Kino klub dokumentarnog filma -NaPravI“ (Nađi pravu informaciju – napravi novi sadržaj) koji će se nakon provedenog projekta, zajedno sa svim izrađenim nastavnim sadržajima, moći preuzeti sa stranice projekta http://svetajnepismenosti.com/index.php/hr/ i koristiti u školama diljem Hrvatske. Projekte će provoditi i u svakodnevnoj nastavi koju unaprjeđuju u skladu s izazovima suvremenog školstva.

Sljedeće je edukacijsko odredište Helsinki. Na studijskom putovanju u Finsku nastavnici iz triju škola istraživat će Digitalne kompetencije za digitalne generacije, što je naziv putovanja i edukacije koju će za hrvatske nastavnice i nastavnike održati predavači Katri Aaltonen i Päivi Aarreniemi-Jokipelto u Haaga – Helia, SCHOOL OF VOCATIONAL TEACHER EDUCATION. Studijsko će putovanje trajati od 18. do 21. rujna 2018.

 

Elektrotehnička i prometna škola Osijek nositeljica je ovog projekta vrijednog 1.478.246,04 kn (bespovratna sredstva 100%) u natječaju Europskog socijalnog fonda (UP.03.2.2.03.) Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“. Projekt je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola.

Voditelj je projekta ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić, dipl. ing., a koordinatorica projekta nastavnica Danijela Ivanović-Ižaković, dipl.ing.

About the Author: Daliborka Pavošević