Nova nastavnička iskustva

U okviru Erasmus+ projekta Učimo kroz praksu od 2.5. do 4.5. 2018. na  job shadowingu u Institutu públic Sabadell u Španjolskoj  bile su profesorice Dinka Šafar Đerki i Anica Leventić.

One su tijekom ovog putovanja stekle u uvid u obrazovni sustav u Španjolskoj te pratile nastavu španjolskih kolega na odjelu za IT. Iskustva stečena tim posjetom bila su iznimno korisna i primjenjiva u nastavi.

Osim njih na job shadowingu u istom periodu bile se i profesorice Ana Milanović i Danijela Ivanović – Ižaković u Syddansk Erhvervsskole (SDE College) u gradu Odense u Danskoj. Profesorice su posjetile sve odjele SDE kampusa. Kolege su ih uputile u sustav obrazovanja u Danskoj, kao i u načine planiranja nastave i razvoja odjela za IT.   Iznimno su zanimljivi bili laboratoriji u području računalstva te primjena konkretne računalne i  mrežne opreme u  nastavi.

Osim svega navedenog, sve aktivnosti job shadowinga profesoricama su omogućile uvid u socijalne odnose, običaje i kulturne razlike, te im pomogle u razvoju komunikacijskih vještina u engleskom jeziku.

About the Author: Daliborka Pavošević