Osijek Drone Expo – poziv

Osijek Drone Expo prvi je hrvatski sajam dronova koji će se održati će u svibnju biti domaćin prvog hrvatskog sajma dronova! Dvodnevni Osijek Drone Expo održat će se 12. i 13. svibnja 2018. godine u prostoru Osječkog sajma na Pampasu, Šandora Petefija 204/a. Ulaz je za sve posjetitelje besplatan.

Ovaj će sajam ponuditi doista bogat program koji će uključivati izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za sve koji žele sklopiti vlastiti dron, računalne simulacije letenja race dronova, utrku Dron race kup Hrvatske, nagradne igre, druženje, zabavu itd.

Prvoga dana (12. svibnja) predstavljaju se proizvođači, zastupnici proizvođača dronova i tvrtki koji ih koriste; održavaju se paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, predstavljaju nove tehnologije i načini korištenja dronova (industrija, poljoprivreda, snimanej iz zraka, monitoring, 3D maping, krizne situacije…) poslovne mogućnosti, problematika, regulative, zakonodavstvo, pravila…

Možete sudjelovati u edukativnim radionicama, nagradnim igrama, simulatorima letenja race dronova, FVP utrke race dronovima.

Drugoga dana (13. svibnja) slijedi utrka Croatian Drone Cup s bogatim nagradama.

Organizatori: Osječki sajam d.o.o. uz stručno vodstvo tvrtki Trotoar i Hexaworx.

Suorganizator: Turistička zajednica grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije

Pokrovitelj: Grad Osijek

Potpora: HUBS Hrvatska udruga bespilotnih sustava, Drone Racing Team Croatia, Laus Deo d.o.o.

About the Author: Daliborka Pavošević