Poziv na iMOS (Informiranje mladih Osijeka) – radionice za mlade

U sklopu obilježavanja Europskog dana informiranja mladih 17. travnja 2018., održat ćemo  iMOS 2018. (Informiranje mladih Osijeka).  Prethodnih godina uobičajeno smo imali Sajam informiranja mladih.

Ove godine, iMOS ćemo održati i obilježiti radionicama na različite teme te predstavljanjem Preporuka za  informiranje mladih na području Grada Osijeka.

Za taj dan  PRONI Centar za socijalno poučavanje pripremo je  za srednjoškolce korisne  i zanimljive radionice. U prilogu možete pročitati detalje o obje radionice te pozivamo učenike na prijavu. Prijave se primaju do ponedjeljka 16. travnja 2018.

Od 10:00 do 11:30 sati  za srednjoškolce smo pripremili Živu knjižnicu, interaktivnu radionicu na kojoj će imati prilike upoznati i čuti iskustva svoje vršnjakinje koja odrasta bez roditelja. Na ovoj radionici mladi će moći osvijestiti koliko je važna podrška okoline pri odrastanju, ali i koliko je  istovremeno važno  preuzeti odgovornost za svoj život.

Točno u 12 sati predstavit ćemo Preporuke za informiranje mladih na području Grada Osijeka. Riječ je o priručniku koji je proizašao iz projekta ABECEDA Informiranja mladih, namijenjen svima koji rade s mladima, a kako bi unaprijedili informiranje  mladih (škole, udruge i druge organizacije). Preporuke su rezultat  svih aktivnosti, gdje su mladi, kroz istraživanje i radionice Infolovke, izrazili na koji način žele biti informirani o temama od njihovog interesa i značaja. Predstavljanje Preporuka završit će u 13 sati.

 

Nakon toga u 16 sati, za maturante  smo pripremili korisnu Radionicu izrade mentalnih mapa.   Mentalne mape mogu povećati koncentraciju prilikom učenja i kreativnost. Također, svaka mapa razlikuje se od druge mape, što pomaže dosjećanju. Radionica će se održati od 16:00 do 17:30 sati.

Detaljne informacije o svim navedenim aktivnostima nalaze se u prilogu.

Radionice PRONI za učenike 17.4.2018._Obavijest i poziv

About the Author: Daliborka Pavošević