Pripreme za mobilnost

Aktivnosti projekta mobilnosti Erasmus+ “Učimo kroz praksu” odvijaju se prema planu. 26 odabranih učenika koji će kroz praksu učiti u nekoj od zemalja Europske Unije: Francuskoj, Sloveniji, Španjolskoj, Danskoj i Velikoj Britaniji vrijedno se priprema za mobilnost. Posebno je ovo intenzivno razdoblje za prvu skupinu učenika i njihovu pratiteljicu koji već sljedeći vikend putuju u Francusku.

Tijekom studenoga, prosinca i siječnja učenici prolaze jezične i kulturološke pripreme koje obuhvaćaju inicijalno testiranje poznavanja engleskog jezika, vježbe pisanja i usmenog izražavanja te istraživanje o destinaciji putovanja (jezik, kultura, klima, sport, znamenitosti, hrana). Isto tako sudionici mobilnosti usavršavaju svoje komunikacijske i prezentacijske vještine na engleskom jeziku.

Paralelno se odvijaju i stručne pripreme koje su organizirane u dva dijela. Prvi obuhvaća upute za popunjavanje dokumentacije na praksi, pisanje dnevnika rada te mjere zaštite na radu, a drugi upoznavanje s tvrtkama odnosno centrima u kojima će učenici obavljati praksu tijekom mobilnosti.

Prvim putnicima želimo sretan put i da se vrate obogaćeni novim znanjima, vještinama i životnim iskustvima.

About the Author: ZGetos