Projektni dan “Privreda i okruženje kojem pripadamo”

Dana 27.ožujka 2018. Elektrotehnička i prometna škola Osijek organizira projektni dan za učenike. Tema je projektnog dana „PRIVREDA I OKRUŽENJE KOJEM PRIPADAMO“.

 Upute za učenike za sutrašnji projektni dan:

  1. Polazak za sve aktivnosti je iz škole, a raspored prostorija u kojima će biti okupljanje za polazak na planiranu aktivnost možete vidjeti na oglasnoj ploči kod dežurnog učenika.
  2. Na svakoj aktivnosti bilježit će se popis sudionika. U slučaju izostanka s upisane aktivnosti roditelji trebaju opravdati izostanak ili se smatra neopravdanim onaj broj sati po redovnoj nastavi toga dana.
  3. Učenici koji se nisu do sada upisali u neku od ponuđenih aktivnosti trebaju to učiniti najkasnije danas do 12 sati.
  4. Sve aktivnosti  počinju u 9.00 sati – u učionicama treba biti prema rasporedu u točno vrijeme.

Svi učenici i nastavnici trebaju doći pripremljeni za sudjelovanje u aktivnosti za koju su se odlučili. Ako je riječ o šetnji ili odlasku do tvrtke treba voditi računa o udaljenosti. Ukoliko je udaljenost veća ponijeti iskaznice za prijevoz ili novac za kartu (oba pravca). Za vožnju biciklom treba povesti svoj bicikl (samo jedna aktivnost planira odlazak biciklima).

Ciljevi projektnih aktivnosti  su uspostaviti ili ojačati suradnju škole s gospodarstvom (tvrtke, obrti, poduzeća i ustanove) iz okruženja i upoznati učenike s privrednim subjektima u okruženju, mogućnostima zapošljavanja, stjecanja dodatnih vještina i kompetencija, mogućnostima suradnje i pokazati im primjere dobre prakse.

Veći dio organiziranih aktivnosti predviđen je u obliku posjeta učenika nekom subjektu iz privrede ili okruženja gdje će u stvarnoj primjeni vidjeti primjenu znanja i vještina koje uče u školi, vidjeti koje su mogućnosti zapošljavanja, saznati koje dodatne vještine i znanja daju prednost prilikom zapošljavanja, vidjeti primjere dobre prakse i iskustava. Budući da ima i manjih tvrtki koje nemaju prostorne uvjete za primanje veće skupine učenika, dio aktivnosti provodit će se u školi.

Tako su okviru tema predloženi posjet tvrtki „OTOS“, Automobili Škojo,informatičkoj tvrtki Atos Convergence Creators d.o.o., tvrtki Abba Bilje, HOPS-u, tvrtki „Osječki taxi“, TE-TO, HEP – dispečerski centar, tvrtki Karolina, tvrtki Vodovod, studentskoj udruzi AISEC, Extreme sport Osijek, tvrtki Šećerana,

tvrtki GPP Osijek, tvrtki MEGGLE Osijek, fakultetu FERIT, tvrtki RT-RK Osijek, tvrtki ARRIVA Osijek, tvrtki  IT INCHOO, IT tvrtki ADCON, IT tvrtki VOID MAIN, Centru tehničke kulture Osijek i tvrtki ENERGOS. U školi će se predstaviti tvrtka RICARDO d.o.o.,TEO Belišće, klaster PANONIAN HEALTH, Hrvatski zavod za zapošljavanje. Centar za poduzetništvo, IT tvrtka  MONO, IT tvrtka  GAUSS, IT tvrtka  COBE, IT tvrtka  PROTOTYP i tvrtka BAMBOO LAB.

Ovim projektom želimo započeti ili ojačati postojeću suradnju s okruženjem i učenicima pokazati smjerove u kojima mogu krenuti nakon srednje škole.

 

Bit će to dan posvećen upoznavanju novih mogućnosti za razvoj karijere, bez testova i ispitivanja. Očekujemo da ćete  svojom aktivnosti i suradnjom s nastavnicima učiniti ovaj projektni dan uspješnim i kvalitetnim.

U privitku pogledajte raspored prostorija.

radpored prostorija projektni dan 2018- učenici

About the Author: Daliborka Pavošević