Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva

S ponosom vas obavještavamo da je naša škola odlukom Ministarstva znanosti i obrazovanja 20. 7. 2018. postala Regionalni centar kompetentnosti u sektoru elektrotehnike i računalstva.

Naša se škola prijavila na natječaj uz brojne druge škole iz pet sektora – informacijskih tehnologija, strojarstva, elektrotehnike i računarstva, poljoprivrede, turizma i ugostiteljstva i zdravstva. Na natječaju su se bodovali postojeći potencijali škola i razvojni plan kojim se trebalo prikazati kako se škola može povezati s gospodarstvom i razvojnim planom lokalne zajednice, ponuditi mogućnost razvoja novih strukovnih programa, programa za cjeloživotno obrazovanje, prostorni kapaciteti i obuka nastavnog kadra, nova zapošljavanja te održivost, relevantnost i povezanost s gospodarstvom područja na kojem živimo. Odabranih 25 škola će dobivenim sredstvima dograditi i izgraditi infrastrukturu i obučavati nastavni kadar.

Ovo je prvi korak ostvarivanja kurikularne reforme strukovnog obrazovanja. Ponosni smo što smo vlastitim trudom i zajedničkim radom ostvarili ovaj uspjeh i spremni smo za izazove koji su pred nama.

About the Author: Daliborka Pavošević