Code Week 2019

Tijekom provedbe Code Week 2019 oko 150 učenika naše škole je sudjelovalo je u različitim aktivnostima kodiranja.

Učenici 1. TR1 razreda u timovima su izrađivali programski kod za pretvorbu različitih veličina poput duljine, površine, obujma, energije, snage, brzine i sl. pomoću online alata i dijelili ga međusobno QR kodom kako bi si olakšali rješavanje zadataka u budućnosti.

Učenici 2. TR1 razreda izrađivali su grafički prikaz algoritma stop motion video algoritma binarnog pretraživanja polja uz pomoć igraćih karata.

Učenici 3. TR2 razreda upoznavali su se s osnovama HTML-a pomoću online platforme za učenje Codecademy i tečaja o HTML-u te su proučili poglavlja: Introduction to HTML  i HTML Document Standards.

Učenici 4. ET2 razreda upoznavali su se s osnovama JavaScripta pomoću online platforme za učenje Free Code Camp gdje su proučavali lekcije iz online tečaja JavaScript Algorithms and Data Structures.

Učenici 2tr2 razreda su razvijali računalno razmišljanje i programiranje rješavajući zadatke  s ranijih natjecanja Dabar, kroz kolegij Pseudodabar u sustavu loomen. Najuspješniji su imali priliku osvojiti značku.

Učenici 2ET  i 1TR2 razreda su razvijali vještine programiranja u programskom jeziku Python kroz igru Code Combat. Najuspješniji su po završetku cjelokupnoe igre  s približno 100 linija koda zaradili i certifikate. Kroz igru su razvijali računalno razmišljanje i preciznost prilikom pisanja algoritma.

Učenici 3TR1 razreda su posjetili IT tvrtku Inchoo, gdje su se upoznali s njihovim načinom rada, razvoju i vođenju poslovanja tvrtke, razvoju web trgovine na Magenta platformi,  njihovoj PHP-a akademiji i dostupnim materijalima, te vještinama koje su potrebne za rad u IT sektoru.

About the Author: Anica Leventić