Dani Erasmusa

U petak 11.10. održali smo javnu tribinu Stručni i vješti i tako se pridružili međunarodnoj inicijativi obilježavanja Dana Erasmusa (Erasmus Days). Radi se o prigodnoj godišnjoj proslavi programa Erasmus+, najvećeg programa Europske unije namijenjenog obrazovanju, osposobljavanju, mladima i sportu.

U uvodnom dijelu tribine predstavljen je projekt mobilnosti za tekuću školsku godinu “Stručni i vješti”. Učenici trećih razreda, koji se mogu prijaviti na mobilnost u ovoj školskoj godini, mogli su saznati tko se sve može prijaviti, kamo se može ići, vremenski okvir održavanja, hodogram prijava i priprema za mobilnost.

Potom su učenici četvrtih razreda koji su sudjelovali u projektu mobilnosti “Nova iskustva, nova znanja” u školskoj godini 2018./2019. podijelili svoja iskustva iz Danske, Španjolske, Slovačke i Velike Britanije. Govorili su o putovanju, smještaju, radnom i kulturološkom iskustvu. Nakon toga su odgovarali na mnoga pitanja zainteresiranih učenika i pružali im informacije koje im mogu olakšati odluku o prijavi.

Vjerujemo da je bilo korisno i da će što više učenika biti potaknuto za vlastito sudjelovanje u programu!

About the Author: ZGetos