Erasmus+ iMES: Edukacija nastavnika u Grčkom Kateriniju

U razdoblju od 6. do 10. svibnja 2019. sedam nastavnika Elektrotehničke i prometne  škole Osijek – Karolina Brleković, Davor Cvenić, Danijela Ivanović-Ižaković, Vesna Kristek Babić, Marin Kanaet, Blaženka Pul i Sandra Štrasser te dvoje predstavnika Akademije za umjetnost i kulturu – Snježana Barić- Šelmić i Tomislav Levak, boravilo je u grčkom gradu Katerini gdje su u sklopu treće edukacije proučavali:

  1. Upotrebu fotografije u nastavi
  2. Uključivanje društvenih mreža u nastavu – snaga fotografije
  3. Stvaranje vizualnih obrazovnih sadržaja – obrada fotografija

Osim teorijskog dijela koje su priredili nastavnici i fotografi učilišta KEPA PIERIAS, nastavnici su imali svakodnevne praktične foto zadatke na lokacijama u gradu Katerini, Thessaloniki te na prekrasnoj planini Olimp. Profesionalni fotografi su njihove radove evaluirali kako bi bili sigurni da su nastavnici svladali tehnike i pravilno primijenili pravila izrade fotografija.

Nastavnici su posjetili i kulturne znamenitosti kraja i park prirode Olimp.

Ovaj projekt za cilj ima izradu kurikuluma za izvannastavne aktivnosti medijske pismenosti koja će se od sljedeće nastavne godine izvoditi i u našoj školi, a pokrivat će teme: medijske etike, vjerodostojnosti medija i medijskih poruka, virtualne stvarnosti, sigurnosti na Internetu, zlouporabe osobnih podataka, lažnih identiteta , digitalne pismenosti, vizualnih medija, kritičkog konzumerizma, digitalnog stvaralaštva, medijske manipulacije, stereotipa, reklamiranja, propagande, lažnih vijesti, dezinformacija  i sl.

Učenici će tijekom ovih aktivnosti kreirati medijske sadržaje u vidu medijskih poruka, video materijala i fotografija primjenjujući naučeno.

 

About the Author: Daliborka Pavošević