Financiranje liječničkog pregleda za upis učenika u 1. razred, smjer VOZAČ

Prenosimo obavijest o financiranju liječničkog pregleda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za upis učenika u 1. razred, za našu se školu odnosi na smjer Vozač motornog vozila :

“Dostavljamo popis zanimanja za koja će Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Osijek ove godine financirati liječničke preglede za upis učenika (1. razred srednje škole) u deficitarna zanimanja:

  • Vozač motornih vozila (liječnički pregled samo u Poliklinici Turjak u Osijeku)
  • Zidar
  • Tesar
  • Stolar
  • Bravar
  • Strojobravar
  • Limar
  • Vodoinstalater
  • Mesar

Učenike, koji ostvaruju pravo upisa, slobodno možete uputiti na našu adresu: Kneza Trpimira 2, soba 31 ili u ispostavu Zavoda za zapošljavanje u vašem mjestu po uputnicu za besplatni liječnički pregled u medicini rada.

Za područje Donjeg Miholjca i Našica, zajedno s Đurđenovcem radi se o Ustanovi za zdravstvenu skrb Intermed, na adresi u Našicama Bana Jelačića 15, nakon čega će točan termin pregleda dogovoriti na broj telefona 550-677.

Za područje Osijeka, Valpova, Belog Manastira i Đakova radi se o Poliklinici Turjak, na adresi u Osijeku, J. J Strossmayera 163 te će točan termin pregleda dobiti po zaprimljenoj uputnici.

Također vas molimo da nam čim budete mogli obavezno pošaljete konačne ljestvice s brojem učenika u ovim zanimanjima jer nažalost prije toga nećemo biti u mogućnosti izdavati uputnice.

Učenicima bi trebalo naglasiti kako će na liječničke preglede biti obavezni ponijeti od svojih liječnika obiteljske medicine potvrdu koja uključuje ispis iz kartona.

 

Samo bi htjeli istaknuti i jednu specifičnost u vezi učenika s teškoćama u razvoju koji su srednju školu upisali na temelju našeg mišljenja, naime u publikaciji za upis učenika s teškoćama u razvoju (str. 9)  s web-stranice www.upisi.hr stoji:

“Pri upisu u jedan od programa obrazovanja/zanimanja, za koje kandidat s teškoćama u razvoju posjeduje stručno mišljenje službe za profesionalno usmjeravanje Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, kojem je prethodilo stručno mišljenje nadležnoga školskog liječnika, nije potrebno posjedovati uvjerenje – potvrdu o ispunjavanju zdravstvenih zahtjeva nadležnoga školskog liječnika, odnosno liječničku svjedodžbu medicine rada, a koje su predviđene za pojedini program obrazovanja.”

Prema tome, učenici s našim mišljenjem ne trebaju ići na pregled kod liječnika medicine rada.”

About the Author: Daliborka Pavošević