iMES: Litva iGrčka u Osijeku

U Elektrotehničku i prometnu školu Osijek 7. i 8. ožujka 2019. dolaze gosti iz Litve i Grčkeu sklopu Erasmus+ KA2 projektasuradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse pod nazivom iMES – Media To Understand and Create (Implementacija medijskog obrazovanja u škole). Projekt je primarno okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kroz koje se medijska pismenost poučava.

Ovaj međunarodni susret treći je u nizu susreta u dvogodišnjem projektu u kojem sudjeluju tri države – nositelji projekta litavska Gimnazija Salomeja Neris Vilnius, grčki 4. licej Katerini, KEPA PIERIAS i hrvatska Elektrotehnička i prometna škola Osijek te osječka Akademija za umjetnost i kulturu s asistentima Odsjeka za kulturu i kreativne industrije Snježanom Barić- Šelmić i Tomislavom Levakom kao i litavski partner u projektu, Tehničko sveučilište Vilnius Gedimino Technicos Universitas.

Rezultat ovog projekta bit će novi kurikul za medijsku pismenost koji će sastavljati svi sudionici; u Litvi će se provoditi uklopljen u redovnu nastavu gimnazijskog programa, a u Grčkoj i Hrvatskoj kao izvannastavna aktivnost.

Gosti će, osim u radnim sastancima, uživati u vizurama Osijeka koji će ih u većem broju ponovno ugostiti već u travnju.

About the Author: Daliborka Pavošević