Nova europska točka za darovite – Elektrotehnička i prometna škola Osijek

U petak, 20. rujna 2019. godine s početkom u 11 sati u prostorijama Varaždinske županije održao  se prvi Susret registriranih ETP u Hrvatskoj. Sastanak se organizira povodom prve obljetnice djelovanja  Centara izvrsnosti Varaždinske županije  kao europskog centra za darovite..
Cilj zajedničkog okupljanja bio je predstavljanje rada registriranih ETP u Hrvatskoj koji su iskazali interes, razmjena iskustava te mogućnosti zajedničkog djelovanja i suradnje. Osim radnog dijela, u svečanom su se dijelu  promovirale nove ETP (europske točke za darovite) u Hrvatskoj. Među deset ustanova, institucija i udruga iz Hrvatske koje uspješno rade s darovitom djecom vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi potvrdu za svoj rad dobila je  i Elektrotehnička i prometna škola Osijek. Certifikat je u ime škole preuzeo ravnatelj Antun Kovačić, dipl. ing.
Certifikate Europska točka za darovite primili su Udruga za darovitost DAR, Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije, VI. osnovna škola Varaždin, Dječji vrtić ‘Dječji svijet’ Varaždin, Osnovna škola Trnjanska, Elektrotehnička i prometna škola Osijek, Glazbena škola u Varaždinu, Gimnazija Petar Preradović Virovitica, Srednja škola Pregrada i Ka Raddar Karlovačke županije.

” Posebna je čast što kao jedini Europski centar za darovite u Hrvatskoj imamo priliku biti domaćini predstavnicima već registriranih europskih točaka za darovite, kao i predstavnicima deset ustanova, udruga i institucija kojima su danas uručeni certifikati. Certifikati su potvrda da su napravili iskorak u radu s darovitom djecom, da rade izvrsno i izvan uobičajenih okvira, a vjerujem da su im i  satisfakcija za sav uloženi trud u rad s talentiranom djecom. Na tome im čestitamo. ” Uz riječi predstavnika Varaždinske županije, čestitamo i mi – našoj školi i Centru izvrsnosti u području elektrotehnike i računalstva!

About the Author: Daliborka Pavošević