Planinari naše škole i Papučki jaglaci

I ove godine planinarska skupina naše škole s profesoricom Turković sudjelovala je na Papučkim jaglacima. Tradicionalno smo se popeli na Tauberove stijene. Kako nam je bilo, pogledajte na slikama.

“Gotovo 2000 planinara, izviđača i zaljubljenika u prirodu okupilo se na 37. Papučkim jaglacima u Velikoj. Riječ je o najvećoj planinarskoj manifestaciji u ovom dijelu Slavonije kojom simbolično planinari slave početak proljeća.

Uz planinare iz Slavonije te ostalih dijelova lijepe naše, na jaglace su došli su brojni članovi iz više društava iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Vojvodine te Slovenije.

Okupili su se, već po tradiciji, kod Planinarskog doma Lapjak otkud su krenuli u šetnju Papukom, neiscrpnim izvorom prirodnih ljepota.

Već po tradiciji planinarima se za višesatno uživanje u prirodi nudi pet staza od onih najlakših do Trišnjice i Tauberovih stijena s kojih puca zasigurno najljepši pogled do onih malo težih prema Češljakovačkom visu, Mališćaku i Jankovcu.

Uz planinarske vodiče tu su i rendžeri Parka prirode Papuk koji će voditi uspon do Jankovca koji bi mogao potrajati i do pet sati, a za sigurnost sudionika i ovaj puta brinu članovi požeške stanice HGSS-a.

Dobrodošlicu u Veliku svima je poželio zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović i zamjenik gradonačelnika Požege Ferdinand Troha.

Uz jutarnju okrjepu, nakon vraćanja na mjesto polaska sve sudionike očekuje ponuda jela i pića te glazba pa bi druženje moglo potrajati sve do mraka.

Vrijeme za hodanje je idealno. Umor prolazi, zadovoljstvo ostaje.”

tekst preuzet s https://pozega.eu/papucki-jaglaci-iz-svih-krajeva-hrvatske-i-susjednih-zemalja-planinari-i-izvidaci-dosli-pozdraviti-proljece-fotogalerija/

 

About the Author: Daliborka Pavošević