Posjet nadbiskupa Đure Hranića

Dana 11. travnja 2019. u sklopu kanonske vizitacije, pastirskog pohoda gradu Osijeku i njegovim institucijama, nadbiskup i metropolit Đakovačko-osječke nadbiskupije, mons. Đuro Hranić, posjetio je i našu školu.

Susreo se s ravnateljem škole gosp. Antunom Kovačićem, pedagoginjom Blaženkom Pul, psihologinjom škole Darijom Novoselović, vjeroučiteljima Krunoslavom Lukač i Božidarom Nađem, učenicima škole koji su sudjelovali na Vjeronaučnoj olimpijadi ove školske godine (Filip Lauš, Ivana Lucić, Luka Mandir, Matej Tačković), državnim prvakom iz područja mehatronike, učenikom Lukom Đekićem iz 4et3 razreda, te učenicima 2ET razreda Matijom Poje, Šimunom Županom, Davidom Šljivcem, Antom Perkovićem i Dorijanom Hulakom. Na početku susreta učenica Ivana Lucić iz 3et2 razreda pozdravila je u ime svih učenika i djelatnika škole nadbiskupa.

Nadbiskup Hranić je ohrabrio učenike da žive u skladu s kršćanskim i općeljudskim moralnim vrijednostima, pozvao ih je na suodgovornost u izgradnji našeg hrvatskog društva i kulture, te pozvao na solidarnost s najugroženijim članovima našega društva. Nadbiskup Hranić je upoznao učenike sa svojom pastirskom službom, te im je ukratko ispričao vlastiti životni put od osnovnoškolskih dana i mladenaštva do danas. Njegov pohod našoj školi bio je svima, osobito našim učenicima, na izgradnju i ohrabrenje kako bi jednoga dana postali „sol zemlje i svjetlost svijeta“.

 

About the Author: ZGetos