Treća nagrada: foto natječaj “Živjeti s Dravom”

Roko Đuračić, učenik 1. TM razreda Elektrotehničke i prometne škole osvojio je 3. nagradu za fotografiju pod nazivom “Kamen i školjka” koju možete vidjeti u ovoj objavi, snimljenu na obali Drave kod pješačkog mosta na foto natječaju “Živjeti s Dravom.”
 
Foto natječaj  proveden je u rujnu 2018. u zajedničkoj organizaciji J.U. Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije, Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, Muzeja likovnih umjetnosti Osijek, Upravnog odjela za kontinentalni turizam OBŽ, Udruge za zaštitu prirode i okoliša Zeleni Osijek, Turističke zajednice Osječko-baranjske županije te Turističke zajednice Grada Osijeka.

Od ukupnog broja pristiglih fotografija, stručni žiri, kojeg čine priznati umjetnici na regionalnoj i nacionalnoj razini, odabrao je tri najbolje fotografije, a autori su nagrađeni prigodnim nagradama.

Deset najboljih autora bit će  predstavljeno na izložbi na Vodenici na Dravi (Gornjodravska obala) te Facebook stranici J.U. Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Osječko-baranjske županije.

U petak 22. 3. obilježava se  Svjetski dan voda, pa će Roko Đuračić s razrednicom Gordanom Ostrunić uživati u svojoj nagradi – vožnji čamcem u Parku prirode Kopački rit.

Čestitamo Roku i nadamo se da je njegov trud poticaj i drugim učenicama i učenicima na uključivanje u ovakve ili slične natječaje!

About the Author: Daliborka Pavošević