Zimska škola obnovljivih izvora energije

Zadovoljstvo nam je pozvati vas u Elektrotehničku i prometnu školu Osijek, Istarska 3, u ponedjeljak 7. siječnja 2019. godine u 9:00 sati, povodom početka Zimske škole obnovljivih izvora energije u sklopu projekta pod nazivom Festival obnovljivih izvora energije: srednjoškolci za osnovnoškolce.

Provedba projekta je započela u lipnju 2018., a  predviđeno trajanje je do 28.2.2019.

Projektom želimo promovirati obnovljive izvore energije i kod učenika osvijestiti potrebu života u skladu s energetskom učinkovitošću.

Tijekom zimske škole učenici Elektrotehničke i prometne škole Osijek će provoditi svoje osmišljene radionice i projekte za učenike osnovnih škola. Na radionicama će učenici demonstrirati tehnologiju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. U svom radu učenici će koristi postojeću opremu solarnog laboratorija te edukacijske komplete o energiji vjetra i pretvorbi energije dobivenih u sklopu projekta. Tijekom odvijanja radionica učenici će snimiti promotivni video koji će objaviti putem društvenih mreža.

Projekt se provodi u sklopu poziva Hrvatske elektroprivrede Svjetlo na zajedničkom putu koja sufinancira provedbu projekta.

Voditelj edukacije je Anđelko Janjić, dipl.ing. koji je ujedno i voditelj projekta.

 

Radujemo se vašem dolasku.

Ravnatelj

Antun Kovačić, dipl.ing.

 

About the Author: Daliborka Pavošević