Implementacija medijske edukacije u škole: stručni skup

U Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek  24.10.2020. u 10:00 sati održat će se  interdisciplinarni stručni skup Implementacija medijske edukacije u škole. Skup će trajati 5 sati, a prijaviti se može preko sustava etta.edu do 23.10. 2020. godine.

Tijekom  Erasmus + projekta Implementacija medijske edukacije u škole nastavnici su izradili  priručnik uz metodičke materijale koje je moguće koristiti u gotovo svim predmetima i  kurikul medijske pismenosti na 4 jezika (hrvatski, litavski, grčki i engleski).

Na skupu će biti predstavljen Metodički priručnik koji će se moći koristiti u nastavi, a nastavnici naše škole koji su sudjelovali u projektu održat će  i dvije radionice –  Snimanje i uređivanje videa (voditelji radionice: Bojana Štulić i Vjekoslav Jakopović) i Kompozicija fotografije (voditeljice radionice: Sandra Štrasser i Danijela Ivanović-Ižaković).

Elektrotehnička i prometna škola Osijek partner je u ovom velikom Erasmus+ KA2 projektu suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse iMES –  Media To Understand and Create (Implementacija medijskog obrazovanja u škole) . Projekt je primarno okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kroz koje se medijska pismenost poučava i trajao je dvije godine. Tijekom tog razdoblja nastavnici su surađivali s kolegicama i kolegama iz Litve i Grčke, a rezultate tog rada pokazat će zainteresiranima tijekom skupa. U dvogodišnjem su projektu  kao partneri sudjelovali nastavnici iz tri države – nositelji projekta litavska Gimnazija Salomeja Neris Vilnius, grčki 4. licej Katerini, KEPA PIERIAS i hrvatska Elektrotehnička i prometna škola Osijek te osječka Akademija za umjetnost i kulturu s asistentima Odsjeka za kulturu i kreativne industrije Snježanom Barić- Šelmić, mag. cult. i Tomislavom Levakom, mag. cult. kao i litavski partner u projektu, Tehničko sveučilište Vilnius Gedimino Technicos Universitas.

About the Author: Daliborka Pavošević