MEĐUŽUPANIJSKO NATJECANJE U DISCIPLINI IZRADA PROGRAMSKIH RJEŠENJA

 

Međužupanijsko natjecanje u disciplini Izrada programskih rješenja održalo se jučer 10. ožujka 2020. u Elektrotehničkoj i prometnoj školi Osijek. Natjecanje je organizirala Elektrotehnička i prometna škola Osijek u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Osječko-baranjskom županijom.

Na natjecanju su sudjelovala četiri učenika iz četiri škole sa svojim mentorima iz Tehničke škole Čakovec, Strukovne škole Đurđevac, Tehničke škole Daruvar i Elektrotehničke i prometne škole Osijek.  Konačan je rezultat pokazao sljedeći poredak: 1. mjesto osvojio je Stjepan Molnar iz Strukovne škole Đurđevac s mentorom Tihomirom Robotićem, 2. mjesto osvojio je učenik naše škole Ivan Lazić, 4eT2 s mentoricom Danijelom Ivanović – Ižaković, 3. mjesto zauzeo je Filip Tutić iz Tehničke škole Daruvar s mentorom Krešimirom Ećimovićem, a 4. mjesto pripalo je Nevenu Marciušu iz Tehničke škole Čakovec s mentorom Krešimirom Kočišem.

Natjecatelji su povezivali teorijska i praktična znanja rješavajući praktični zadatak. Ovaj je proces zahtijevao dobru pripremu učenika, s obzirom da je natjecanje u dva bloka trajalo gotovo cijeli dan. Za mentore i članove prosudbenog povjerenstva održano je predavanje gostujućeg predavača iz Osijek Software Cityja.

Učenici zanimanja tehničar za računalstvo obavljaju poslove povezanih s projektiranjem, izradbom i održavanjem manje složenih relacijskih baza podataka i računalnih programa, nadziranjem i dijagnosticiranjem te evidentiranjem i otklanjanjem hardverskih i softverskih problema, educiranjem i pomaganjem korisnicima u rješavanju njihovih problema, konfiguriranjem i održavanjem računala, lokalne računalne mreže, računalnih i informacijskih sustava.

Ovakvim natjecanjem učenici pokazuju širinu obrazovanja koje stječu u tijekom svog školovanja te dolaskom na međužupanijsko natjecanje u ovoj disciplini pokazuju veliku izvrsnost i dobro povezivanje sadržaja.

About the Author: Daliborka Pavošević