Regionalni centar kompetentnosti ELPROS

S ponosom vas možemo obavijestiti da je danas, 3.7.2020. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole Osijek Antun Kovačić potpisao ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt RCK ELPROS u okviru poziva „Uspostava regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u (pod)sektorima: strojarstvo, elektrotehnika i računalstvo, poljoprivreda i zdravstvo“. Projekt je vrijedan 43.102.561,87 kuna te će biti svojevrsna nadogradnja na već potpisani ugovor za izgradnju i opremanje ELPROS-a. Podsjećamo, projekt za izgradnju i opremanje ELPROS-a vrijednosti 29.942.296,47 kuna potpisan je 14.2.2020.,te je ukupna vrijednost projekta RCK ELPROS 73.044.858,34 kune.

 

Cilj  je projekta RCK ELPROS dograditi i adaptirati školu, opremiti laboratorije i radionice specijaliziranom opremom te prilagoditi prostor smještajnim kapacitetima za sve korisnike Regionalnog centra kompetentnosti. Projektom će se razviti novi obrazovni kurikulumi, formalni i neformalni programi obrazovanja odraslih te će se prilagoditi i modernizirati programi za osobe s invaliditetom i teškoćama u razvoju. Sve će navedeno  pridonijeti većoj zapošljivosti na tržištu rada u sektoru elektrotehnike i računalstva u Osječko- baranjskoj županiji. Važno je napomenuti kako je jedna od ključnih aktivnosti projekta usmjerena i ka jačanju kompetencija, znanja i vještina strukovnih nastavnika koji će ovim projektom usavršiti i nadograditi svoje vještine.

Oba projekta financirana su europskim sredstvima – sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskog socijalnog fonda te sredstvima Državnog proračuna.

Partneri na projektu su Osječko-baranjska županija, Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice,Tehnička škola Ruđera Boškovića Vinkovci, Fakultet elektrotehnike, računalstva i informacijskih tehnologija Osijek, MONO d.o.o., ATO INŽENJERING d.o.o. i Hrvatska Gospodarska Komora Osijek. Tehničku pomoć u pisanju i provedbi projekta pružaju djelatnici Javne ustanove Županijske razvojne agencije Osječko baranjske županije.

About the Author: Daliborka Pavošević